У Львові посилюють карантин. Що зміниться з 18 жовтня?

З понеділка, 18 жовтня, у Львові діятимуть посилені карантинні обмеження. Щоб потрапити театри, кінотеатри чи спортзал, потрібний  буде негативний ПЛР-тест або Covid-сертифікат. Працівники сфер обслуговування теж мають бути вакцинованими. Водночас львівські школярі йдуть на двотижневі канікули. Про це на своїй сторінці

у Facebook повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами мера Львова, з 18 жовтня усі школярі Львові йдуть на двотижневі канікули до 1 листопада. Також це стосується позашкілля та дозвілля.

Посилення карантину відбудеться і у культурній сфері Львова. Зокрема, з понеділка заборонено проводити масові заходи, окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год. до заходу.

Також, як зазначає мер Львова, театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюють лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів не більше 50% від загальної кількості місць.

Музичні школи йдуть на двотижневі канікули. Народні доми, гуртки та секції – не працюють. Бібліотеки працюють лише на видачу книг.

Що стосується торгівлі, то промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси можуть працювати лише якщо працівники є вакцинованими або з мають негативний ПЛР-тест. А також з дотриманням маскового режиму та не більше 50% заповнення торгових площ.

З 18 жовтня заклади громадського харчування Львова працюватимуть лише до 23 год. Працювати вони зможуть за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до 4 людей за столиком. Відвідувати їх зможуть усі, але якщо ситуація погіршуватиметься, то і у клієнтів вимагатимуть негативний ПЛР-тест або Covid-сертифікат.

«Якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом», – зауважив мер Львова.

Спортзали зможуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники теж повинні бути вакциновані. Проте заповненість повинна не більше 50%.

Стосовно готелів та хостелів, то вони зможуть працювати лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Протягом останніх тижні ситуація із коронавірусною інфекцією у Львові та в області стрімко погрішується.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top