Всеукраїнська акція до Дня захисника/ці України “Подякуй військовому/вій!”

ВІ “Активна Громада” до Дня захисника/ці України запрошує долучитися до Всеукраїнської акції, щоб подякувати нашим воїнам та підтримати тих, хто на передовій бореться за наше мирне небо.

Починаючи з 2014 року 14 жовтня в Україні відзначається День захисника/ці України, який нероздільно пов’язаний із розвитком українського війська та його військових традицій.

У цей день українці поціновують воїнів, які в різні часи обороняли нашу незалежність і територіальну цілісність України. А також бійців, які у лавах Збройних Сил, Національної гвардії, правоохоронних органів і добровольчих формувань, щодня зі зброєю в руках боронять нашу країну та ризикують своїм здоров’ям та життям, щоб зупинити агресію Російської Федерації та відстояти незалежність України.

МІСЦЕ: м. Дрогобич, пл.Замкова Гора

ДАТА: 13 жовтня 2021 року

ЧАС: 15:00 – 17:00

Ідея акції полягає в тому, щоб мешканці з сіл та міст з різних куточків України спільно подякували нашим військовим в один з запропонованих способів, який найбільш до душі.

Ми пропонуємо:

– Подарувати книгу військовому/військовій. Це має бути книга, яка вам подобається і ви б хотіли, щоб вона принесла позитивні емоції захисникам та захисницям, що саме зараз воюють на Сході. Якщо Ви щей підпишите цю книгу від щирого серця, то це ще краще.

Книгу ви можете принести до 14 жовтня за адресою: вул. Січових Стрілців, 17 (Радіостанція “Твоє Радіо”) або взяти участь в акції 13 жовтня з 15:00 по 17 :00 і передати книгу безпосередньо нам. А ми подбаємо про те, щоб книги потрапили до адресатів.

– Якщо у вас є діти – ви разом з ними можете намалювати малюнок військовим. Така підтримка дуже піднімає бойовий дух нашим воїнам, тож долучайтеся!

– Також на акції ви зможете написати листівку захуснику/ці.

Акція проводиться спільно з радіостанцією “Твоє Радіо” та Олександрою Возняк, координаторка волонтерських ініціатив для допомоги військовим.

Дякуємо також Видавництву та друкарні “Посвіт” за підтримку цієї ініціативи.

Подаруйте частинку себе військовим! Долучайтеся до Всеукраїнської акції від ВІ “Активна Громада”!

За додатковою інформацією також звертайтеся:

Олена Юркевич, регіональна координаторка ВІ “Активна Громада”,

телефон: +380978968089;

Леся Нестор, комунікаційна координаторка ВІ “Активна Громада”, тел. : 0961055286;

електронна пошта: [email protected]

Це свято сягає корінням у давнину. Покрову Пресвятої Богородиці відзначали козаки, за що свято отримало другу назву – Козацька Покрова. Українське військо 1917–1921 років зберігало козацькі військові традиції в назвах військових частин, структурі, прапорах, одностроях тощо.

А 14 жовтня 1942 року вважається символічним днем утворення Української повстанської армії.

Подаруйте частинку себе військовим! Долучайтеся до Всеукраїнської акції від ВІ “Активна Громада”! 

За додатковою інформацією також звертайтеся:

Олена Юркевич, регіональна координаторка ВІ “Активна Громада”,

телефон: +380978968089; 

Леся Нестор, комунікаційна координаторка ВІ “Активна Громада”, тел. : 0961055286;

електронна пошта: [email protected]

Примітка. Місія “Активної Громади”: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту “Республіка”. Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.

Share this post

scroll to top