На Львівщині вакцинувались 21% дорослого населення

На Львівщині повністю вакцинованими є 21 % дорослого населення. У легкій формі  хворіють на COVID-19 навіть щеплені двома дозами, але серед вакцинованих не зафіксовано жодного летального випадку.

Про це NTA розповіла головна епідеміологиня Львівської області Наталія Іванченко-Тімко.

За словами епідеміологині, чим менше обмежувальних заходів, тим більше росте захворюваність.

«Ми уже рік та вісім місяців живемо в умовах експерименту. Вірус новий. Єдиний спосіб вберегти себе – це вакцинуватися. На Львівщині станом на сьогодні повністю вакцинованими є лише  21 % дорослого населення. Коли 80 % щепляться від COVID-19, тоді ризик поширення хвороби зменшиться», – зазначила Наталія Тімко.

Епідеміологиня зазначила, що вакцина не гарантує 100 % захисту, але рятує від коронавірусних ускладнень та вберігає від летальних випадків.

«Теоретично вакцина захищає на 95 %. Завжди буде тих 5 % людей, які можуть захворіти. Але однозначно у вакцинованих хвороба протікає  легше. Станом на сьогодні, серед померлих жодного вакцинованого не було, на щастя», –  розповіла Наталія Тімко.

 На сьогоднішній день будь-яка застуда розцінюється як коронавірус, –  зауважила Наталія Тімко. Серед основних симптомів, за її словами, – це  нежить, охриплість голосу, сухий кашель, температура тіла до 37,5 градусів.

«Тому, навіть вакцинованим людям при будь-яких симптомах  необхідно самоізолюватися, сконтактуватися з сімейним лікарем та здати тест на COVID-19», – повідомила епідеміологиня.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top