Саакашвілі затримали у Грузії, він у в’язниці

Експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали грузинські правоохоронці. Про це заявив прем’єр країни Іраклій Гарібашвілі на брифінгу в п’ятницю ввечері, повідомляють грузинські ЗМІ.

Хочу повідомити, що третій президент Грузії, який був у розшуку, Саакашвілі затриманий і переведений у пенітенціарний заклад”, – сказав пан Гарібашвілі.

Саакашвілі затримали

“Наші правоохоронці провели операцію із затримання Міхеіла Саакашвілі на найвищому рівні. У правоохоронних органів була попередня інформація про його переміщення з України до Грузії, цей процес був під повним контролем”, – запевнив Гарібашвілі.

На брифінгу також були голова МВС Грузії Вахтанг Гомеларулі та керівник Служби державної безпеки Грігол Лілуашвілі. За інформацією прем’єр-міністра, маршрут був весь під контролем спецслужб попри те, що протягом дня правляча партія заявляла, ніби Саакашвілі не в Грузії й опубліковані ним відео – фейк.

“Обрали такий час і місце, щоб чинники, які могли перешкодити затриманню, були мінімальними”, – відзначив грузницький прем’єр, без додаткових деталей.

“Саакашвілі затримали не на кордоні, а вже в країні, куди він проник потайки. Точне місце затримання не назвали. За даними деяких журналістів, спецоперацію з затримання експрезидента провели в одному з районів Тбілісі, але офіційних підтверджень поки що не наводиться”, – пише сайт “Грузія он-лайн”.

Згодом з’явилися перші кадри затриманого Саакашвілі, які опублікував канал TV Pirveli.

На них видно, як правоохоронці спочатку виводять експрезидента Грузії з авто, а потім заводять у будівлю.

Міхеіл Саакашвілі у наручниках та посміхається. Директор опозиційного грузинського телеканалу “Мтаварі” Ніка Гварамія повідомив, що, за його даними, Саакашвілі затримали у Тбілісі і він перебуває у в’язниці міста Руставі недалеко від столиці.

Міхеіл Саакашвілі – громадянин України. В українському МЗС вже заявили, що вимагатимуть пояснень щодо причин його затримання від Грузії.

У п’ятницю пан Саакашвілі заявив, що повернувся до Грузії перед муніципальними виборами, які пройдуть 2 жовтня.

Вранці 1 жовтня він почав публікувати в соцмережах пости грузинською мовою, з яких випливало, що він вже перебуває в Грузії.

“Доброго ранку, Грузіє. Уже з Грузії, вісім років по тому”, – написав Саакашвілі.

Також він опублікував відеозвернення, де у темряві в капюшоні, ймовірно, був на набережній Батумі.

“Я так сумував за цими місцями, сьогодні моя мрія збулась. До кінця вона здійсниться, коли Грузія встане на ноги”, – розповів Саакашвілі.

Водночас МВС Грузії тоді заявило, що не має інформації про те, що Саакашвілі перебуває на грузинській території, та нагадало, що на батьківщині на нього чекає ув’язнення.

Лідер провладної партії “Грузинська мрія” заявляв раніше, що Саакашвілі не перебуває в Грузії, та назвав його клоуном. Там навіть припускали, що він насправді у Трускавці.

У Грузії Міхеіла Саакашвілі заочно засудили до шести років тюрми. Його визнали винним в організації нападу на колишнього депутата Валерія Гелашвілі у 2005 році.

Ексдепутата зупинили у центрі Тбілісі співробітники МВС Грузії, виволокли його з автомобіля і жорстоко побили.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top