Жінки котрі створюють сучасну онлайн-освіту в Україні

У листопаді офіційно стартує навчання першої українськомовної освітньої-онлайн платформи Skileo. Своїм учням платформа пропонує курси підготовки до ЗНО, а також навчання з актуальних професій: програмування, маркетинг у соціальних мережах (SMM) і відеомонтаж. Ідейні натхненники та творці Skileo розповіли виданню ВАРТО про історію створення, сьогодення та майбутнє освітньої платформи.

За словами засновниці Леся Бондарук, командою Skileo створена освітня платформа, де може навчатись кожен. Тут доступні професійні курси, а також підготовка до ЗНО 2022.

Ідея створення українськомовної освітньої платформи зародилася у період карантинних обмежень в Україні.

«Коли у 2020 році школи в Україні закрили на карантин, з’явився великий попит на онлайн-навчання. Ми переглядали різні освітні платформи, що були до того – переважна більшість із них російськомовні. Якісного українського контенту не було – лише записи уроків у ZOOM», – розповідає Леся Бондарук.

Леся Бондарук

Створення Skileo мало на меті запропонувати учням якісний відео-контент, з цікавою подачею матеріалу, хорошим функціоналом платформи, а також з можливістю перевірити якість засвоєння матеріалу та отримати відповідь на свої запитання.

«Ми чимало спілкувались із підлітками, котрі є цільовою аудиторією нашої освітньої платформи, аби зрозуміти, що насправді їм подобається та захоплює їх. Провівши аналіз сучасної української освіти, було виведено найефективніший виклад матеріалу під час онлайн-навчання. Уперше в Україні в одному місці зібрані всі найкращі навчальні методи: унікальні відеоуроки, найкращі конспекти, найбільша база тестів та надсучасний додаток», – пояснює Леся Бондарук.

У підборі лекторів для створення курсів Skileo команда орієнтувалась на те, як їм вдається подавати матеріал і зацікавлювати свого слухача. «Не завжди курс веде одна людина. Інколи певні теми може розповідати інший лектор, котрому вдається краще донести до слухача певну інформацію. Якщо в результаті ми отримуємо кращі результати – то чому б і ні. Важливо зауважити, ми з нашими репетиторами створюємо авторські тести відповідно до програми МОН», – наголошує Леся Бондарук.

Команда Skileo ще у 2020 році почала створювати концепцію якісної, функціональної платформи, котра буде добре працювати як на потужних комп’ютерах з хорошим доступом до мережі, так і на мобільних телефонах.

«Насамперед наша методика навчання на платформі відбувається у три етапи: учневі доступний відеоурок, де анімація та графіка не відпускають увагу користувача до кінця заняття. Після цього користувач ознайомлюється з систематизованим конспектом, а згодом – на нього чекає перевірка знань у тестовому форматі», – розповіла проджект-менеджерка Дутканич Віра.

Головна мета команди освітньої платформи Skileo подавати навчальну інформацію максимально доступною, зрозумілою та цікавою для всіх охочих.

«Наша цільова аудиторія – це учні старших класів, котрі готуються до складання іспитів з ЗНО та вступу до ЗВО. Мета Skileo забезпечити усіх, як дітей з важкодоступних регіонів, так і дітей з малозабезпечених сімей, якісною освітою, яку можна буде здобути у будь-якому куточку країни», – додає Дутканич Віра.

Саме тому під час створення платформи команда орієнтувалась не лише на якісь уроків, а й на доступність всіх матеріалів на будь-яких ґаджетах.

«Багато часу ми приділили роботі над функціоналом сайту, створили мобільний додаток, а окрім цього – аналізували найкращі взірці світових освітніх платформ та додали своє бачення. Варто зазначити, що ми доклали багато зусиль до тестування платформи на пристроях різної потужності», – зазначає Віра Дутканич.

Окрім цього, платформа дозволяє переглянути відео-уроки в записі, дозволяє розпочати чат з лектором, який неодмінно дасть відповідь на будь-яке запитання учня. Також для переходу до наступного уроку учневі необхідно пройти тестування для перевірки знань з попереднього уроку.

«Ми багато працювали над форматом відео, монтажем та візуальним наповненням роликів. Для запису ми використовуємо професійну студійну апаратуру, а формат 4K дозволяє передати високу якість зображення. Водночас, якщо є обмеження швидкості мережі, користувач завжди може переглянути відео у меншій якості», – розповіла Віра Дутканич.

Станом на осінь 2021 року на платформі вже успішно функціонують перші два напрями.

«Наша мета на наступний рік – запуск онлайн-школи, яка гарантує сучасний підхід до подачі навчальної програми МОН. Ми працюємо над тим, щоб освіта була доступна кожному, тому будь-який учень з 5 по 11 клас саме тут зможе знайти для себе і найкращих викладачів, і найдоступніший виклад інформації», – наголосила Леся Бондарук.

Команда Skileo переконана, що держава відреагує на звернення та підтримає розвиток онлайн- школи, яка підніме на якісно новий рівень українську освіту.

Творці Skileo нагадують, що курс із підготовки до ЗНО стартує на освітній платформі з 1 листопада. Ознайомитись із переліком актуальних курсів, переглянути вступні відео-уроки та записатись на курс можна за офіційним посиланням на сайті освітньої платформи: https://skileo.com.ua/

Автор – Сергій Бобра

Share this post

scroll to top