Тільки в Трускавці та Бориславі працюватимуть школи у «жовтій» зоні карантину

Кабмін продовжив карантин до 31 грудня. Сьогодні, 21 вересня, державна комісія ТЕБ та НС, оголосить дату встановлення на території всієї України «жовтого» рівня епіднебезпеки.

Відповідно до нових карантинних норм, у звичному режимі навчальні заклади працюватимуть лише за наявності не менш 80% працівників хоча б одного щеплення. Решта функціонуватимуть в режимі простою, вчителі отримуватимуть 2/3 зарплати.

Як зазначають у відділі освіти Дрогобицької РДА, у Дрогобицькому районі при введенні «жовтої» зони заклади освіти працюватимуть лише у Трускавецькій ТГ та частково у Бориславській. З 18 установ освіти у Трускавецькій громаді усі 18 мають більше 80% вакцинованих працівників. У Бориславській територіальній громаді з 27 закладів освіти 80% працівників вакцинацію отримали у 10 закладах.

У Дрогобицькій ТГ, де є 31 школа, 18 садків, 5 позашкільних навчальних закладів та 1 ДЮСШ показника 80% вакцинованих немає у жодному закладі.

Аналогічна ситуація в Меденицькій громаді, де є 15 шкіл та 3 садки, а також Східницькій, де 13 шкіл і 1 садок.

Приклад Трускавецької та Бориславської громад, як наголошують у відділі освіти Дрогобицької РДА, тішить, адже є показником свідомості вчителів та показує, що вакцинація 80% — це реальність. Не тішить факт того, що в громадах, де, ймовірно, школи будуть змушені зачинитись, ні безпосередньо керівники, ні управління освіти і охорони здоров’я не доклали необхідних зусиль.

Варто зазначити, що при закритті шкіл саме ради громад будуть позбавлені певних фінансових зобов’язань — оплат за комунальні послуги, харчування та заробітних плат, у окремих рад з якими дефіцит коштів.

Закриття шкіл завдасть клопоту і безпосередньо працюючим батькам, які будуть змушені шукати додаткові шляхи — з ким залишати дітей.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top