Війна на Донбасі: за добу від обстрілів бойовиків загинули двоє українських військових, ще 9 поранених — штаб

У зоні бойових дій на Донбасі за минулу добу, 11 вересня, бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок цього двоє українських військовослужбовців загинули, дев’ятеро — дістали поранення, ще один — бойове травмування.

Про це повідомили у пресштабі операції Об’єднаних сил.

У напрямку Новогнатівки бойовики обстрілювали позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм.

З цієї ж великокаліберної зброї бойовики обстріляли цивільну інфраструктуру Новогнатівки, внаслідок чого пошкоджено приватну будівлю та прилеглу територію. Минулося без постраждалих серед місцевого населення.

Також з артилерії калібру 122 мм вони двічі стріляли поблизу Верхньоторецького. В районі Золотого-4 бойовики відкривали вогонь із ручних протитанкових гранатометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Неподалік Старогнатівки бойовики застосували станкові протитанкові гранатомети. Поблизу Талаківки та Нью-Йорка вони вели прицільний вогонь із ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Окрім того, в районі Нью-Йорка бойовики з безпілотника скинули міни калібру 82 мм. Неподалік Причепилівки вони застосували гранатомети різних систем та міномети 120 калібру.

Позиції ООС поблизу Новоолександрівки потрапили під обстріл з великокаліберних кулеметів. Також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї бойовики обстріляли Водяне, що на Приазов’ї.

На обстріли бойовиків українські військові відкривали вогонь у відповідь. Крім того, штаб зафіксував на Донеччині два прольоти безпілотників бойовиків типу «Орлан-10» з перетином лінії­ зіткнення.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил загинули, дев’ятеро ­— дістали поранення, ще один — бойове травмування. Стан здоров’я трьох військових оцінюють як середньої тяжкості, інших — задовільний.

Станом на 7:00 12 вересня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Share this post

scroll to top