Шкіл з 80% вакцинованих одиниці: МОН про імунізацію вчителів

В українських школах уже других тиждень поспіль відбувається навчання. Проте лише 35% співробітників цих закладів отримали два щеплення від коронавірусу.

Про це повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки Юрій Кононенко.

– Повністю двома дозами або однією дозою, якщо ця вакцина передбачає щеплення лише однією дозою, імунізовано 35% працівників закладів загальної і середньої освіти, – зазначив Юрій Кононенко.

Водночас один укол зробили та потребують другого щеплення 62% учителів та інших працівників шкіл. Закладів, де вакциновано 80% персоналу, як того вимагає МОЗ, поки що одиниці.

– Якщо і є школи, де 80% вакциновано, то їх буквально одиниці. Поки що ми намагаємось пропагувати активно, пояснювати, що це надзвичайно важливо, – додав він.

За словами спікера, найліпша ситуація зі щепленням вчителів у Київській області. У регіоні два уколи зробили 56% освітян.Читайте також:

А от найгірші показники вакцинації у Волинській та Запорізькій областях – щеплення отримали близько 20% вчителів.

Вакцинація від коронавірусу триває в Україні з кінця лютого 2021 року. Вчителі були одними з перших, кому запропонували зробити щеплення.

Джерело: Суспільне

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top