Обговорення: “Фінансування місцевих референдумів”

Національний Демократичний Інститут (НДІ) спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в рамках Програми «Ефективна та відповідальна політика в Україні» (U-RAP), та з ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» запрошують Вас до участі в регіональних публічних обговореннях «Місцеві референдуми: пошук ефективного механізму народовладдя для України», які  відбудуться протягом вересня-жовтня 2021 року у партнерстві із Центром політико-правових реформ (ЦППР), Громадянською мережею ОПОРА, Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ та ВІ «Активна Громада» від Інституту «Республіка». 

З червня по липень вже відбулося 48 публічних онлайн обговорень у 24 областях України на тему предмету та адміністрування місцевого референдуму. Обговорення залучили до дискусій 890 осіб з усіх областей України, серед них 61 представників політичних партій, 29 представників органів місцевого самоврядування. Учасники дискусій обговорили законопроєкт, поставили запитання експертам та надали рекомендації до тексту законопроєкту. 

 У вересні та жовтні у кожній області відбудуться ще два публічних обговорення в онлайн форматі присвячені темам: фінансуванню та наслідкам місцевих референдумів. 

Дати проведення цих обговорень у Львівській області та реєстрація на них у таблиці нижче. 

Метою публічних обговорень є сприяння відкритому інклюзивному діалогу з громадянами щодо місцевого референдуму в Україні. Головними завданнями, які ставлять перед собою організації громадянського суспільства, є підвищення обізнаності громадян щодо політичних реформ та побудова діалогу між громадянами, політичними партіями, зацікавленими сторонами та експертним середовищем. 

Для участі в обговоренні запрошуються громадяни, представники та представниці політичних партій, громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування, бізнесу, медіа, експерти та науковці та інші зацікавлені особи. Формат публічного обговорення онлайн передбачає презентації від експертів та експерток та включає модеровану дискусію для відповідей на запитання та напрацювання рекомендацій. Рекомендації будуть проаналізовані та передані робочій групі Верховної Ради України з розробки проєктів законів із питань народовладдя. 

Нам важливо почути вашу думку, тому просимо вас долучитися до обговорень про місцевий референдум. У разі виникнення запитань, просимо звертатися до асистента програми «Залучення громадян» НДІ Павла Черчатого  за електронною адресою [email protected]

Графік проведення та реєстраційні форми публічних обговорень 

Місцеві референдуми: пошук ефективного механізму народовладдя для України” Вересень-жовтень 2021

Час проведення Тема дискусії Реєстраційні форми
15 вересня о 13:00“Фінансування місцевих референдумів”https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeiDl3xOtb_x-Td-Q0HSz3gXbJPrXjkTJgcabEnYRcly4fZuw/viewform
Після реєстрації ви отримаєте посилання на подію в Zoom форматі
6 жовтня о 13:00“Наслідки місцевих референдумів”

Share this post

scroll to top