Як впливати на рейтинг прозорості та підзвітності свого міста? (ВІДЕО)

Фото Олега Дьорки

8 вересня у Дрогобичі в Молодіжний простір Дрогобич відбулася зустріч з Мирославом Сімкою та Юрієм Кузьком з«Transparent Cities/Прозорі міста» та ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень», які провели презентацію можливостей онлайн-платформи прозорості та підзвітності  від  Transparency International Ukraine.

Всі деталі тут: www.transparentcities.in.ua

***

Дрогобич зараз займає 15 місце в Україні за рівнем підзвітності та третє за рівнем прозорості.

Що цікавого на нового і як впливати мешканцям міст на рейтинг прозорості та підзвітності?

Зараз в Україні крім прозорості міст, вимірюється й рівень підзвітності. І кожен з вас може впливати на визначення рівня  прозорості та підзвітності свого міста.

Вимірювання підзвітності відбувається за спеціальною методологією. Після реєстрації на порталі www.transparentcities.in.ua Ви маєте змогу залишати відгуки про стан виконання індикаторів і додавати підтверджувальні матеріали. Залишені відгуки потраплятимуть на перевірку до представників програми «Transparent cities/Прозорі міста», та громадських організацій-партнерів. І ці відгуки впливають на визначення прозорості та підзвітності.

Коментар від Мирослава Сімки:

***

Рейтинг підзвітності міст України дозволяє оцінити, наскільки задекларовані у нормативно-правових актах і публічній комунікації зобов’язання міської влади співмірні із практикою та реальним досвідом мешканців громади. 

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top