Мер Івано-Франківська заборонив виплачувати матеріальну допомогу невакцинованим

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заборонив виплачувати матеріальну допомогу невакцинованим мешканцям міста. Під час оперативної наради 7 вересня він дав доручення, щоб чиновники перепитували у заявників за допомогою на лікування від ковіду, чи були вони вакциновані перед тим, як захворіли.

Загалом від початку року майже 4 тис. мешканців Івано-Франківська отримали матеріальну допомогу для лікування Covid-19.

У вівторок, 7 вересня, під час щотижневої оперативної наради у Івано-Франківській мерії, директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк повідомив, що з початку 2021 року майже 11 тис. мешканців громади отримали матеріальної допомоги на загальну суму понад 18 млн грн, із них – близько чотирьох тисяч отримали понад 11 млн грн саме на лікування коронавірусу. Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що це великі суми і дав доручення уточнювати чи мешканці, які просять допомогу на лікування від Covid-19, були вакциновані.

«Тепер якщо звертаються по матеріальну допомогу, нехай вказують, чи були вакциновані. Якщо людина була вакцинована і захворіла, то одна справа. Але якщо не скористалася цим правом і звертається по допомогу… Коли не було вакцини, то це зрозуміло. Будь ласка, хай тепер це вказують і від цього буде залежати матеріальна допомога», – пояснив Руслан Марцінків.

Під час цієї ж наради мер Івано-Франківська пообіцяв виплатити 100 тис. грн першій жінці, яка завагітніє після того, як вакцинується від коронавірусу. У такий спосіб Марцінків хоче спростувати міф антивакцинаторів, що після вакцинації від ковіду жінки стають безплідними.

Міський голова Івано-Франківська не вперше озвучує незвичні ідеї, пропагуючи вакцинацію від коронавірусу. Так, під час оперативної наради 31 серпня він пообіцяв звільнити працівників мерії, які відмовляються вакцинуватися. Тоді мер дав два тижні, щоб усі працівники міської ради вакцинувалися. Єдиною причиною відмови від вакцинації, за його словами, може бути лише довідка про протипоказання від лікаря.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top