Сьогодні сьома річниця виходу з Іловайська. Пам’ятаємо!

Боєць із кулеметом у повен зріст – Павло Петренко. Загинув під час бою в Червоносільському – у машині, в яку влучив прямою наводкою танк. Похований у Здолбунові на Рівненщині. Фото – Максима Левіна.

Сьогодні сьома річниця виходу з Іловайська — однієї з найбільших трагедій у війні з московитами.

29 серпня 2014 року українські війська зазнали найбільших втрат за весь час війни на Сході України. Ці події відомі як Іловайська трагедія або Іловайський котел.

В ході запеклих боїв 19 серпня наші військові увійшли в Іловайськ. Однак після вторгнення регулярних російських військ іловайське угруповання опинилося в оточенні.

Вже 29 серпня Путін пообіцяв відкрити “коридор” для оточених українських військових.

Згодом українські військові організованими колонами почали рух з міста, але під час виходу вони були підступно розстріляні ворогом. У ті жахливі дні за офіційними даними загинуло 366 українських військових, 429 отримали поранення, 300 опинилися в полоні.

Підступні дії ворога в той чорний день назавжди продемонстрували українцям справжнє обличчя одвічного та підступного ворога – московитів. Відкритий для виходу українських воїнів із оточення коридор, виявився пасткою.

Цей злочин ніколи не буде мати прощення!

Вічна пам’ять захисникам України!  

Один із наймолодших добровольців, поранений після стрілкової атаки на школу в Іловайську. Автор фото – Маркіян Лисейко.

***

День пам’яті захисників України — пам’ятний день в Україні, який відзначають 29 серпня. Він присвячений пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top