Будівництво Дрогобицького ЦНАПу завершать у грудні

У Дрогобичі триває будівництво масштабного державного об’єкту. Це Центр публічних послуг «Документ-Сервіс Дрогобич» і розташований він у центральній частині міста, на вулиці Бориславській.

Це своєрідний Центр надання адміністративних послуг, але з найсучаснішим виглядом та зручністю для мешканців. Працюватиме він у форматі «Прозорого офісу» та акумулюватиме в собі повний спектр надання необхідних для мешканців територіальної громади адміністративних послуг.

Для того, щоб він відповідав стандартам «Прозорого офісу» зараз тут приступають до робіт з монтажу вітражів або, як звикло називають, панорамних вікон.

Будують об’єкт в межах Програми Президента України «Велике будівництво». Завершать будівництво ЦНАПу, як зазначає підрядник, опираючись на об’єми робіт, ближче до грудня, хоча перед ним стоїть завдання здати об’єкт в експлуатацію швидше.

Загальна кошторисна вартість проєкту – понад 33 мільйони гривень. Цьогоріч на будівництво передбачено основну суму коштів – понад 21 мільйон гривень.

Серед робіт, які вже завершили – монтаж покрівлі, чорнові роботи з укладання підлоги, встановлення системи опалення та вентиляції, електричних кабельних ліній, пожежної сигналізації та водопостачання, а також виконано сантехнічні роботи.

Вже цього тижня тут очікують ліфти, які встановлюють для того, щоб мешканцям було зручніше у надсучасному ЦНАПі, а особливо людям з обмеженими можливостями.

Мешканка Дрогобича пані Марія позитивно ставиться до будівництва Центру з таким функціоналом у Дрогобичі. Річ у тім, що жінка рік тому придбала у Дрогобича довгоочікуване власне житло. Житло з вторинного ринку і для того, щоб переоформити всі установчі документи квартири на своє прізвище, вона була змушена відвідати чималу кількість установ у різних кутках міста.

«Особисто для мене було б краще, якби його збудували раніше. Бо як згадаю, як з Водоканалу, що на вулиці Ю.Федьковича бігла в ЖЕО, що в іншому кінці міста і так по декілька разів, бо за один раз нічого не вирішувалось, то це, насправді, не дуже приємні спогади», — розповідає дрогобичанка. – «Ну але зате тепер іншим людям, а може ще й мені буде простіше, бо вони зможуть отримати всі послуги в одному місці, ще й в центрі міста».

Серед робіт, які ще потрібно виконати, щоб здати об’єкт в експлуатацію – це ремонт фасаду, внутрішній косметичний ремонт, облагородження прилеглої території. Тож вже у новий 2022 рік мешканці Дрогобицької громади вступлять з новим сучасним Центром публічних послуг «Документ-Сервіс Дрогобич».

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top