На Львівщині – перша смерть від штаму «Дельта»

36-річний мешканець Стрийського району помер від штаму коронавірусу «Дельта». Чоловік не був вакцинований та мав супутнє захворювання – цукровий діабет. Про це 20 серпня повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Зазначається, що чоловік не виїжджав за межі Львівської області. До лікарі потрапив у важкому стані відразу в реанімацію. Відомо, що пацієнт не був вакцинований проти коронавірусу та хворів на цукровий діабет.

«Поступив у лікарню в важкому стані, відразу у відділення реанімації та інтенсивної терапії. Був на апараті ШВЛ. За його життя медики боролися 8 днів. Пацієнт мав супутню патологію – цукровий діабет, тобто був у групі ризику і потребував вакцинації. Нажаль, врятувати не вдалося. Дельта-штам був підтверджений референс-лабораторією Центру громадського здоров’я  МОЗ України», – повідомила епідеміологиня.

Відомо, що у Львівській області виявили 24 випадки інфікування штамом коронавірусу «Дельта».

Саме через штам «Дельта» вже наприкінці серпня в Україні очікують новий спалах захворюваності.

Тим часом науковці кажуть, що через поширення штаму «Дельта» в Україні існує загроза «вибухового» росту захворюваності на Covid-19.

Також нещодавно у Львівській ОДА заявили, що в області стрімко погіршується епідеміологічна ситуація. Відтак Львівщина наближається до нової хвилі коронавірусу, яка, за прогнозами медиків, буде тяжчою, аніж три попередні.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top