В Афганістані заблоковані 12 громадян України. Вони перебувають на військовій базі, яку оточили таліби

На військовій базі біля Кабула в Афганістані чекають на евакуацію 12 українських військовослужбовців.

Про це повідомили Міністерство закордонних справ у коментарі Українській правді“24 канал”

За даними МЗС, посольство України підтримує із ними зв‘язок і буде інструктувати про подальші кроки, щойно з‘явиться можливість евакуації.

Згодом Громадське повідомило, що 12 осіб є службовцями приватних військових компаній, які надавали послуги з охорони посольств.

За інформацією “24 каналу”, сестра одного з “військових” Наталя розповіла, що на базу до українців навідалися таліби. На щастя, все обійшлося без побиття та жорстокості. Терористи забрали у них всю зброю і попередили, щоб ті не намагалися чинити опір, інакше все буде “по-іншому”.

За її словами, зараз військові сидять на базі і нікуди не виходять, адже в місті панує анархія. Їжа у них є.


За її словами, всіх американців з бази вже евакуювали. Зараз там перебувають понад 40 чоловіків, серед яких ще грузини, румуни і болгари.

Наталя повідомила, що зараз українське посольство збирає інформацію про військових і намагається знайти спосіб їх евакуювати.

За словами жінки, дипломати стверджують, що не можуть негайно евакуювати наших громадян через перекриту дорогу в аеропорт. Вони намагаються домовитися з талібами, щоб організувати коридор і вивезти всіх на автобусі в аеропорт.



Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top