Якщо у Східниці далі не буде води – закриють готелі та ресторани

Керівництво Борислава та Східниці зобов’язали негайно владнати конфлікт щодо води

Представник Держпродспоживслужби заявив, що якщо найближчим часом ситуація не вирішиться, то вони клопотатимуть про закриття у Східниці відпочинкових комплексів та закладів громадського харчування, через недотримання санітарних норм.

Курортне селище Східниця місяць без води. 1 липня КП Бориславської міської ради відключило централізоване водопостачання для селища. Питання 28 липня розглянули під час засідання районної комісії ТЕБ та НС.

Керівник житлово-комунального господарства Бориславської міської ради Олег Левицький зазначив, що рішення про відключення водопостачання зумовлене формуванням територіальних громад і тепер вони зобов’язані самостійно забезпечувати свої території водопостачанням. Робота в попередньому форматі, за словами посадовця, неможлива, бо комунальне підприємство Борислава несе значні збитки через поганий стан мереж трубопроводу у Східниці.

Заступник голови Східницької громади Петро Кость розповів, що Східниця вже заснувала комунальне підприємство, яке відповідатиме за водопостачання у громаді, а також є готовність відшкодовувати половину втрат та закуповувати воду у комунального підприємства Борислава, однак за відповідним тарифом, а не заявленим останніми. До цього ж, йдеться про готовність реконструкції мереж водопостачання, частину з яких уже замінено.

Відповідно до чинного законодавства, як доповів керівник управління розвитку територій Дрогобицької РДА Володимир Годяк, питання водопостачання зокрема відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування, проте відключення споживачів від послуги холодного водопостачання є не законним.

Відтак, районна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення зобов’язати Бориславська міську та Східницька селищну ради, їх виконавчі органи, комунальне підприємство” Вододар” Бориславської міської ради невідкладно здійснити усі можливі заходи щодо відновлення водопостачання споживачів у селищі Східниця.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top