У харківському шпиталі помер український військовий, якого напередодні поранили під час обстрілів на Донбасі

У харківському шпиталі помер військовослужбовець 57-ї окремої мотопіхотної бригади Дмитро Сівоконь, якого минулого тижня госпіталізували після важкого поранення через обстріли на Луганщині.

Про це повідомили волонтерки Ярина Чаговець та Світлана Сидоренко, а також військовослужбовець Вадим Музюкін.

Як розповіла харківська волонтерка Ярина Чаговець у коментарі «Суспільному», минулого тижня Дмитро Сівоконь потрапив до медзакладу після важкого поранення унаслідок обстрілів на Донбасі. З ним, за її словами, евакуювали ще кількох поранених.

Чаговець зазначила, що пораненого бійця поклали до реанімації, однак вже наступного ранку він опритомнів і самостійно дихав. Пізніше чоловіку стало гірше, тож його під’єднали до апарату штучної вентиляцї легень.

«На жаль, вчора стан сильно погіршився. Близько 16:00 вчора він помер», — сказала Чаговець.

Волонтерка Світлана Сидоренко зазначила, що в чоловіка залишилися дружина й троє дітей: двох із половиною, дев’яти та тринадцяти років.

Військовослужбовець Вадим Музюкін зазначив, що служив разом із Дмитром у спецпідрозділі «Сармат»: «З тобою можна було і в вогонь і в воду! Дякую тобі за службу, мій друже!».

З 27 липня 2020 року там запрацювало нове перемир’я. Протягом перших місяців на Донбасі справді суттєво зменшилася кількість обстрілів, однак зараз спостерігається нове загострення.

Share this post

scroll to top