На Стрийщині дитина проковтнула батарейку і отримала опік стравоходу

П’ятирічна дівчинка спочатку сказала батькам, що проковтнула монету

У суботу, 10 липня, до обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ госпіталізували 5-річну дівчинку зі Стрийського району, яка проковтнула батарейку. Лікарі дістали батарейку, але вона встигла викликати опік і набряк стравоходу. Дитина буде тривалий час під наглядом лікарів, інформує zaxid.net

Дівчинка зізналася батькам, що проковтнула монету. За якийсь час її почало душити в горлі, боліти. Батьки викликали «швидку» і лікарі порадили випити знебоювальні ліки. Вранці батьки з дитиною звернулися до лікаря, а той порадив їхати до Львова.

У львівській дитячій лікарні дівчинці зробили рентген і скерували в ОХМАТДИТ. 11 липня прооперували дівчинку. Коли зайшли у стравохід, то зрозуміли, що вона проковтнула не монету, а батарейку: там було все чорне і обпечене.

Зі стравоходу дитини дістали батарейку, розміром як 25 копійок. Такі батарейки підходять до холодильників, деяких дитячих іграшок. Вона спровокувала у маленької великий набряк і опік стравоходу.

За словами дитячого хірурга, зараз маленьку пацієнтку намагають вивести із гострого стану, а тоді вона має прийти на огляд через 3-4 тижні, бо саме за цей час можуть утворитися рубці. Якщо вони утворяються, то тоді дитина потребуватиме подальшого непростого лікування.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top