Регіональні публічні обговорення: “Місцеві референдуми: пошук ефективного механізму народовладдя для України”

Національний Демократичний Інститут (НДІ) спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в рамках проєкту «Відповідальна та підзвітна політика в Україні», та з ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» запрошують Вас до участі в регіональних публічних обговореннях “Місцеві референдуми: пошук ефективного механізму народовладдя для України”, які відбудуться протягом червня-жовтня 2021 року у партнерстві із Центром політико-правових реформ (ЦППР), Громадянською мережею ОПОРА, Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ та ВІ «Активна Громада» від Інституту «Республіка».

Метою публічних обговорень є сприяння відкритому інклюзивному діалогу з громадянами щодо місцевого референдуму в Україні. Головними завданнями, які ставлять перед собою організації громадянського суспільства, є підвищення обізнаності громадян щодо політичних реформ та побудова діалогу між громадянами, політичними партіями, зацікавленими сторонами та експертним середовищем.

Для участі в обговоренні запрошуються громадяни, представники та представниці політичних партій, громадянського суспільства, місцевих рад, бізнесу, медіа, експерти та науковці та інші зацікавлені особи. Формат публічного обговорення онлайн передбачає презентації від експертів та експерток та включає модеровану дискусію для відповідей на запитання та напрацювання рекомендацій. Рекомендації будуть проаналізовані та передані робочій групі Верховної Ради України з розробки проєктів законів із питань народовладдя. 

У кожній області відбудуться чотири публічних обговорення з основних питань законопроєкту про місцевий референдум.

У Львівській області друге Регіональне публічне обговорення: “Місцеві референдуми: пошук ефективного механізму народовладдя для України” за темою «Адміністрування проведення місцевих референдумів: ЦВК, ТВК, дільничні комісії з референдуму. Інформування та агітація»  відбудуться 13 липня о 13:00

Захід відбудеться в онлайн-платформі ZOOM за посиланням https://zoom.us/meeting/register/tJcqcuyupjkoHdYEyEAddavxVYW-uvdPxGRt 

Участь у заході БЕЗКОШТОВНА.

Нам важливо почути вашу думку, тому просимо вас долучитися до обговорень про місцевий референдум. У разі виникнення запитань, просимо звертатися до асистентки програми «Залучення громадян» НДІ Майї Скрипник за електронною адресою [email protected].

Публічні обговорення будуть проведені за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту «Відповідальна та підзвітна політика в Україні», що реалізується Національним Демократичним Інститутом, Міжнародним Республіканським Інститутом та Міжнародною фундацією виборчих систем, Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії, а також проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ). Думки, висловлені під час заходу, належать авторам і не обов’язково відображають погляди USAID, урядів США, Канади або Великої Британії.

Share this post

scroll to top