14 липня у Дрогобичі оголошено днем жалоби!

14 липня у Дрогобицькій громаді оголошено днем жалоби.

Про це інформує Дрогобицька міська рада.

“У зв’язку з похованням 78 останків жертв НКВС, віднайдених на території біля меморіалу «Тюрма на Стрийській», та відзначенням 30-річчя з дня поховання останків 486 замордованих жертв НКВС, керуючись п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Оголосити у Дрогобицькій територіальній громаді 14 липня 2021 року днем жалоби.

2. На знак скорботи за невинно убієнними, забезпечити приспущення Державного Прапора України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, комунальних підприємств, державних підприємств, установ, організацій на території міста.

3. Обмежити проведення розважально-концертних заходів на території міста.

4. Заборонити звучання розважальної музики на ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства, у громадському транспорті.

5. Призупинити роботу літніх терас з 12:00 до 18:00 на площі Ринок, вулиці Івана Мазепи та у здовж маршруту руху траурної процесії”, – йдеться у розпорядженні міського голови Дрогобича Тараса Кучми.

Нагадаємо, 14 липня у Дрогобичі відбудеться поховання 78 останків жертво НКВС.  Домовини з останками жертв НКВС нестимуть від монастиря Святих Апостолі Петра і Павла до площі Ринок, де відбудеться спільна молитва та віче. Далі процесія рушить до Поля Скорботи, де відбудеться поховання вбитих дрогобичан.

Детальніше про поховання дрогобичан, вбитих московськими загарбниками, у розмові з Ігорем Чавою, керівником Управління культури та розвитку туризму ДМР.

Share this post

scroll to top