За забруднення земель Дрогобича та сміттєзвалище на Гайдамацькій відповідатиме головний інженер КМГ (ФОТО)

Забруднення земель, що спричинило шкоду навколишньому середовищу на понад 3 млн грн – підозрюється головний інженер підприємства

З таким заголовком на сторінці Львівської обласної прокуратури з’явилося повідомлення.

Далі у повідомленні йдеться, що за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому головному інженеру одного із комунальних господарств міста Дрогобича за фактом забруднення земель відходами, що створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля.

Правоохоронці встановили, що з квітня по листопад 2019 року чоловік, перебуваючи на посаді головного інженера комунального підприємства, допустив розміщення твердих побутових відходів у Дрогобичі по вул. Гайдамацькій. Службовець не вчинив жодних дій спрямованих на їх усунення, чим спричинив забруднення  трьох земельних ділянок цинком, міддю, свинцем, кадмієм, нітратами, хлоридами, фосфором.

Внаслідок цього навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду у розмірі понад 3 млн грн.

З власних джерел ми дізналися, що мова йде про Володимира Красуляка, а комунальним підприємством є КП “КМГ”.

Раніше ми повідомляли, що  на вулиці Гайдамацькій КП “Комбінат міського господарства” облаштував так званий майданчик для тимчасового зберігання сміття перед його подальшим транспортуванням на сміттєзвалища. Проте за деякий час на ділянці сформувалося велике сміттєзвалище в межах міста та неподалік житлового масиву. 

Під час виборчої кампанії міський голова Тарас Кучма обіцяв вивезти усе сміття з Гайдамацької протягом кількох місяців, але воно й досі там.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top