Біжи та прибирай! У Дрогобичі вперше відбудеться плогінг

Фото ілюстративне

Плогінг це і про здоровий спосіб життя, і про піклування про чистоту довкілля. У Швеції у 2016 році зародився новий екологічний рух — плогінг. Люди почали поєднувати біг зі збиранням сміття вздовж своїх бігових маршрутів. Гасло у прихильників плогіну просте – “Біжи та прибирай”. Завдяки соцмережам – плогінг швидко поширився світом.

І вже 15 травня вперше у Дрогобичі відбудеться такий екозабіг. Українська Волонтерська Служба, яка активно працює у Дрогобичі з молодіжними середовищами, запрошує усіх, хто любить природу, біг і просто прогулянки на свіжому повітрі, на перший дрогобицький плогофон!

Плагофон відбудеться 15 травня о 16.00 годині у  лісі, що на вул. Зарічна. Всіх охочих очікує чотири різні дистанції: і для бігунів, і для тих, хто надає перевагу прогулянкам.

“Треба змінювати свідомість людей. Хочеться прибирати не для того, щоб знову насмітили. Ставлення людей до сміття можна змінювати не тільки розмовами та лекціями, а й безпосередньо діями. Коли людина прибирає за кимось, то їй вже і самій не дуже хочеться викидати сміття де-небудь Друзі, пам’ятайте про карантин і не забудьте взяти засоби індивідуального захисту. Беріть із собою рукавиці, гарний настрій і давайте разом зробимо наш Дрогобич чистішим!”, – розповіла у коментарі для ВАРТО співорганізаторка спортивного заходу Єлизавета Ніколаєнко.

До слова, плогінг набагато ефективніший, ніж звичайний біг. Коли ми біжимо та одночасно схиляємось, щоб підібрати сміття, то йде додаткове навантаження, тому працює все тіло.

Нагадаємо, що Волонтерська Служба у Дрогобичі організувала толоку біля мосту на вулиці Зарічній. Мета толоки – привернути увагу мешканців Дрогобича до проблеми засміченості міста та долучити охочих до служіння через волонтерство.

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top