Мешканця Борислава підозрюють у незаконному майнінгу криптовалюти

Про це повідомили 13 травня ВАРТО у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Дрогобицької окружної прокуратури повідомлено про підозру 30-річному мешканцю Борислава за привласнення криптовалют через несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних системи громадян та комунальних електромереж (ч. 1 ст. 362 КК України).

Встановлено, що ще у 2017 році бориславець пропонував послуги зі встановлення та обслуговування майнінгферм для клієнтів, а згенеровану згодом валюту привласнював, використовуючи несанкціонований доступ до онлайн-гаманців користувачів.

Також для мінімізації власних витрат під час майнінгу фігурант здійснював незаконне підключення до електромереж, у тому числі комунальних.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Дрогобицького РВП ГУ НП у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 – 68 000 грн) або виправними роботами на строк до 2 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top