У Дрогобичі вартість проїзду у громадському транспорті зросте до 8 гривень!

Ще у березні Мирослав Лужецький, директор ДП “Дрогобицьке АТП” КП “СМУ” ДМР звернувся до міського голови Дрогобича Тараса Кучми з проханням переглянути тариф на пасажирські перевезення на автобусних маршрутах, які працюють у Дрогобичі.

Вже на чергове засідання виконавчого комітету, який відбудеться 18 травня, виноситься проєкт рішення в якому пропонується затвердити тариф на перевезення одного пасажира у розмірі 8 гривень.

У мотиваційній частині проєкту рішення причини підняття ціни обґрунтовуються зростанням цін на “паливно-мастильні матеріали, значне зростання заробітної плати та зростання цін на запасні частини”.

Окремо у проєкті рішення встановлюється перелік категорій громадян, яким надано право безплатного проїзду в автобусах та стимулюється використання «Картки дрогобичанина», адже пасажирам, які проводять оплату безготівково за допомогою «Картки дрогобичанина», надається знижка у розмірі однієї гривні.

Також за умови пред’явлення “Картки дрогобичанина” право на 30 безплатних проїздів в місяць мають:пенсіонери за віком, особи з інвалідністю III групи, особи, які перебувають у складних життєвих обставинах, один з батьків дитини, отримувач допомоги (дитини-інваліда віком до 18-ти років);опікун (піклувальник) дитини-сироти або дитини позбавленої батьківського піклування. Після використання права на 30 безплатних проїздів, оплата проїзду для цих категорій громадян здійснюється згідно з чинним тарифом.

На жаль, найчастіше підвищення вартості проїзду зовсім не впливає на покращення якості надання послуг. На маршрутах курсують застарілі транспортні засоби, некомфортні, брудні, абсолютно відсутній низькопідлоговий інклюзивний транспорт, доступний для всіх пасажирів.

Хочеться, щоб першою мотивацією у піднятті ціни було таки покращення надання цих послуг, а не спроба зберегти свій прибуток.

Нагадаємо, що сьогодні тариф на проїзд у громадському транспорті складає 5 гривень. Цей тариф було затверджено рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради №280 від 20.11.2018 року. 

Перелік категорій громадян, яким надано право безплатного проїзду, згідно з проєктом рішення виконавчого комітету:

1. Учасники бойових дій (в т.ч. АТО та ООС) та бійці-добровольці АТО
2. Особи з інвалідністю внаслідок війни та особа, яка супроводжує інваліда війни I групи
3. Особи (ЧАЕС), віднесені до категорії I
4. Особи-учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії II
5. Особи з інвалідністю I, II групи
6. Особа, яка супроводжує інваліда I групи
7. Батьки загиблого військовослужбовця
8. Члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни
9. Ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони , ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України
10. Реабілітовані особи (реабілітовані, потерпілі від репресій)
11. Діти з багатодітних сімей

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top