Об’єкти, подані від Львівщини на програму “Велика реставрація”, пройшли технічний відбір

Міністерство культури та інформаційної політики України опублікувало на своєму сайті список об’єктів культурної спадщини, заявки на які візьмуть участь у відборі програми “Велике будівництво” у культурі.

Загалом на опрацювання експертній групі за програмою “Велика реставрація” передали 211 проєктів, які відповідають встановленим вимогам та були подані до півночі 2 квітня.

“Під час першого відбору експерти отримають електронні варіанти заявок, стратегій та інші документи та проаналізують їх. Буде оцінюватися реалістичність, інноваційність, комплексність ідей, а також якість виконання проєктно-кошторисної документації на об’єкт, якщо вона є. Нагадаємо, наш департамент, спільно з представниками громад, експертним середовищем та користувачами підготував 19 заявок. Усі вони пройшли технічний відбір”, – каже директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Олена Василько.

Загалом від Львівщини до відбору програми “Велика реставрація”, яка стартує цього року, подано понад 40 об’єктів.

Шпихлір у Дрогобичі. Фото 0лега Дьорки

За інформацією Мінкульту, експертна група виставить оцінки та складе рейтинг проєктів протягом 30 календарних днів з дати отримання документів.

Проте, за рішенням експертної групи, термін відбору проєктів може бути збільшений. Остаточний перелік проєктів Міністерство оприлюднить на своєму офіційному веб-сайті – з урахуванням рейтингу та із зазначенням набраних балів у розрізі областей, протягом п’яти календарних днів після завершення обчислення середньої оцінки проектів. Першими у переліку будуть зазначені проєкти, які набрали найбільшу суму балів.

Нагадаємо, 5 квітня у Львівській ОДА оприлюднили перелік об’єктів скультурної спадщини, які подано для участі у програмі «Велика реставрація». Чотири із об’єктів, поданих у заявках, із Дрогобиччини:

Церква Воздвиження Чесного Хреста в Дрогобичі (1661 р. (ох. № 378);

Церква Св. Юра 1678 р., в м. Дрогобичі, пам’ятка архітектури національного значення, в списку світової спадщини ЮНЕСКО;

Дрогобицька Житниця, 1778 р. (Шпихлір);

Вілла “Вавель” в Трускавці, пам’ятка архітектури місцевого значення;

Про історію боротьби за Шпихлір та територію біля нього розповідає дрогобичанин Хосе Турчик.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top