У Дрогобичі встановлено нову інформаційну таблицю. Йдеться про смачну воду та історію водопостачання (ФОТОФАКТ)

Фото – Олег Дьорки

На пл. Ринок встановлено нову інформаційну таблицю поруч із раніше встановленою водяною колонкою. Колонку встановлено під час реконструкції пл. Ринок. Ініціатором такої новації було КП “Дрогобичводоканал”.

Інформаційна таблиця та водяна колонка є доповненням до концепції вуличного музею, яка успішно реалізується у Дрогобичі. На таблиці вказано, що вона встановленя в пам’ять про урочисте відкриття міського водопроводу 10 травня 1931 року, прокладеного з с. Уріж.

Кажуть, що з цієї колонки вода особливо смакує після куштування дрогобицької солі. Так, власне, і вказано на таблиці.

Це оригінальна колонка австрійської фірми «Hawle». Фірма є кращою в Європі та спеціалізується на виготовленні якісного обладнання для галузі водопостачання та водовідведення. Вода подається до колонки з водопроводу. На додаток, містяни та гості Дрогобича, мають змогу безплатно спожити добру воду з-під крана, яка за показниками якості перевищує деякі європейські норми”, — зазначив Роман Шагала у коментарі для сайту міської ради.

До слова, Дрогобич має давню історію, пов’язану із розвитком центрального водопостачання. Ще у 1451 році у Дрогобичі споруджено першу міську громадську криницю, у 1544 році  король Сигізмунд І надав Дрогобичу право будувати міські водопроводи.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top