У Дрогобичі з’явиться новий артоб’єкт: мурал “Декорації міста” (ФОТО)

Брати Грехи. Фото Ірини Мутки


В межах реалізації проєкту “Вуличний музей” у Дрогобичі з’явиться новий мурал – “Декорації міста”. Мурал розташується на стіні навпроти парку Степана Бандери. Автори муралу — відомі художники, дрогобичани Віталій та Сергій Грехи. Попередній мурал – “Кардіограма міста”, який розташовувався на цій стіні, був намальований 10-ть років тому в межах фестивалю “Інше місто”.

Серед авторів муралу також були Віталій та Сергій Грехи.
Влітку цього року з’явилася ідея оновити цю стіну та намалювати новий мурал. Сьогодні роботи над муралом стартували і до п’ятниці мурал буде намальовано.

“Ми створили композицію, яка складається з елементів різних епох. У кожного мешканця Дрогобича є свої улюблені місця, деталі оздоблень, фасади і об’єкти. Місто утворюється з наших спогадів, історій, теперішнього вигляду і того, як ми ставимось до нього. Ми формуємось під впливом міських образів, легенд, нашарування культур і життєвого досвіду. Декорації утворюють середовище для дії акторів, прокладають дороги до самоідентифікації містян та скеровують у пошуках шляхів у майбутнє. Наш мурал про це”, – прокоментував для ВАРТО Віталій Грех, співавтор нового арт-об’єкту у Дрогобичі.

Спонсорами муралу стали соціально-відповідальні підприємці, представники бізнесу.

Фото Ірини Мутки
Фото Ірини Мутки
Брати Грехи / Фото Ірини Мутки

Координує реалізацію проєкту: Туристично-інформаційний центр Дрогобича та ГО “Галицькі Новини “ВАРТО”.

Мурал “Декорації міста” це третій великий мурал в межах проєкту Вуличний музей і другий великий мурал братів Грехів у Дрогобичі.

Перший мурал “Одне небо” розташувався в самісінькому центрі Дрогобича, неподалік площі Ринок, на фасаді старої кам’яниці.

Ідея намалювати мурал “Одне небо” у Дрогобичі належить Аріні Дробашко, школярці з Авдіївки, яка у 2017 році була учасником Школи лідера, яка працювала у Дрогобичі в межах фестивалю “Інше місто 2.0”.
***
Брати Грехи учасники формації Kickit Art Studio – команди художників з України, що займається вуличним мистецтвом та графіті понад 10 років.
У творчому доробку братів Грехів реалізовані мистецькі проєкти в Україні, Грузії, Польщі, Данії, Угорщині. Їхні роботи можна побачити на фасадах будинків Львова, Любліна, Івано-Франківська, Тбілісі, Києва чи, наприклад, Стокгольма.

ОЛЕГ ДЬОРКА

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top