МОЗ не буде посилювати карантин на Великдень

Фото – Оля Біла

Введення додаткових карантинних обмежень в Україні на Великдень поки не планується, оскільки ситуація з поширенням коронавірусу в країні стабілізувалася, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Додаткових обмежень на Великдень ми не плануємо. Розумію, як важливо українцям відсвяткувати цей світлий день згідно з традиціями. А для мене важливо, щоб ці святкування пройшли з дотриманням усіх правил безпеки», – заявив міністр у Facebook у четвер, 22 квітня.

Він наголосив, що не дивлячись на те, що пік пандемії пройдено і навіть Київ після 30 квітня, ймовірно, перейде в «жовту» зону, розслаблятися зарано.

«Я не хочу, щоб відразу після свят у нас знову був сплеск захворюваності. Тому закликаю українців продовжувати дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, носити маски правильно, тому що це не амулет – у кишені вона вас не захистить», – зазначив міністр.

Він також закликав українців уникати скупчень людей і святкувати у вузькому сімейному колі, а церкву – створити всі умови для безпечного відвідування храмів вірянами.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top