Управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської області очолив Василь Петрик

Фото – ГалІнфо

Архітектор та викладач Львівської політехніки Василь Петрик, за результатами конкурсу, очолив управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА.

Василь Петрик – уродженець Дрогобича, кандидат архітектури, доцент кафедри архітектури та реставрації Львівської політехніки. Працював науковим співробітником Регіонального науково-дослідного центру “Рятівна археологічна служба”, від 2003 року – головним архітектором державного історико-культурного заповідника у Белзі. Займався проєктною та науковою діяльністю.

“Я працював з історико-містобудівною документацією та в галузі практичної реставрації пам’яток, архітектурно-археологічних досліджень. Багато років займався пам’яткоохоронною діяльністю, є членом Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, Українського національного комітету ICOMOS, маю “бойовий” практичний досвід відстоювання пам’яток. Бували перемоги, але були й поразки. Тому розумію проблеми в системі культурної спадщини України. Перед нами зараз чимало викликів. Мусимо, фактично, перебудувати зараз систему, відповідно до вимог адміністративно-територіальної реформи. Сподіваюся, що мені вдасться якщо не переламати цю складну ситуацію, то бодай зрушити її в позитивному напрямі”, – зазначає Василь Петрик.

Варто_знати: Управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА працює над забезпеченням реалізації державної політики у сфері архітектури, містобудування, охорони та збереження об’єктів культурної спадщини на території області. Здійснює державне управління у сфері охорони культурної спадщини в межах, передбачених чинним законодавством, забезпечує державний контроль у сфері охорони культурної спадщини на території області, підготовку центральним органам виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини пропозицій з питань охорони культурної спадщини, занесення (вилучення) об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та внесення змін до нього, про занесення відповідної території до Списку історичних населених місць України і Списку охоронюваних археологічних територій України.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top