Львів відмовився від купівлі 100 білоруських автобусів, щоб не фінансувати режим Лукашенка

Фото ілюстративне

Львів не купуватиме 100 білоруський низькопідлогових автобусів МАЗ. І все через політичну ситуацію у Білорусі.

Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Білоруська державна компанія перемогла у тендері від Європейського інвестиційного банку, який і дає гроші місту на купівлю нового громадського транспорту. Але тепер Львів проситиме оголосити новий тендер, каже Садовий.

«Ми звертаємось до ЄІБ з проханням провести цей тендер повторно. Чому? Революція і розбудова демократичного суспільства — це справа білоруського народу. Але фінансувати “режим” ми не маємо права», — заявив Андрій Садовий.

Він наголосив, що МАЗ зміг перемогти у тендері, бо Білорусь підтримує свого виробника. Тому той запропонував найнижчу ціну.

Мер вважає, що місту та уряду потрібно натомість підтримувати свого національного виробника. Він також просить Кабмін ввести «захисні тарифи» або мито на закупівлю громадського транспорту за кордоном, який можна купити в Україні.

«Прошу мерів українських міст, які зараз теж стоять перед таким вибором, обирати свого виробника», — каже Садовий.

Нагадаємо, що Львів планує за фінансової підтримки Європейського інвестиційного банку придбати 100 дванадцятиметрових низькопідлогових автобусів. У проведеному раніше тендері переміг білоруський МАЗ, але міська влада на тлі протестів у Білорусі завагалася, чи потрібно їх купувати.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top