У Трускавецькій громаді збудують сучасну вітрову електростанцію

У селі Орів Трускавецької громади цьогоріч розпочнуть будувати вітрову електростанцію  вартістю 56 млн. євро. Інвестор – компанія «Еко-Оптіма».

Проект передбачає спочатку будівництво дороги до Орова для завезення негабаритних матеріалів (лише одна лопасть має довжину 60 метрів). Далі розпочнеться будівництво станції, котра вироблятиме 54 Мегавати енергії. Про це повідомили у Трускавецькій міській раді.

Буде споруджено 9 вітряків, які будуть розміщені на гірському хребті.

Мешканці села Орів на громадських слуханнях дали «зелене світло» цьому проекту. Орівська ВЕС стане найбільшим інвестиційним цьогорічним проектом у Трускавці.

Для порівняння, проект вітрової електростанції в Старому Самборі, який «Еко-Оптіма» зреалізувала кілька років тому, виробляє 36 Мегават енергії, Орівська ВЕС вироблятиме 54 Мегавати). Орівська ВЕС стане найбільшим сучасним енергетичним проектом в Західній Україні.

Компанія «Еко-Оптіма» – найбільша компанія Західної України у сфері альтернативної енергетики. За даними YouControl, компанія реєстрована майже 17 років у Старому Самборі. Їїї засновниками є батько голови ЛОДА Максима Козицького – Зіновій Козицький (розмір внеску до статутного фонду 73%), брат голови ЛОДА Степан Козицький (21,8%) та Ярослав Шпак (5%), інформує zaxid.net.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top