На Львівщині вводять жорсткий карантин, не чекаючи згоди місцевої влади

Умови жорсткого карантину обов’язкові до виконання на всій території області

Раніше обласна комісія ТЕБ і НС запровадила посилений карантин до 29 березня. Рішення носило рекомендаційний характер і органи влади на місцях мали приймати свої рішення про запровадження обмежень.

У зв’язку зі зростанням на Львівщині захворюваності на Covid-19 обласна комісія ТЕБ і НС продовжила жорсткий карантин на території всієї області до 6 квітня. Відповідне рішення прийняте сьогодні, 22 березня.

Обмежувальні заходи запроваджені на території всієї області з 23 березня до 6 квітня. Рішення обласної комісії є обов’язковим до виконання та не потребує додаткового затвердження владою у містах чи районах. Це пояснили тим, що раніше органи місцевого самоврядування «фактично самоусунулися від виконання карантинних обмежень».

Під забороненою робота:

  • закладів громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо), крім доставки та замовлень на винос;
  • ТРЦ та інших розважальних закладів;
  • робота у сфері побутового і торговельного обслуговування;
  • діяльність закладів культури;
  • робота спортзалів, фітнес-центрів, басейнів;
  • проведення всіх масових заходів, крім офіційних спортивних заходів;
  • діяльність закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11:00 до 6:00 години наступної доби. Дозволена робота лише під час сніданків та харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;
  • діяльність непродовольчих ринків.

Також заборонено відвідування шкіл, окрім молодших класів. Працюватимуть і дитсадки.

Дозволена діяльність банків, пошти, ветеринарних клінік, АЗС, салонів краси, майстерень за попереднім записом.

«Наша область перебуває в «помаранчевій зоні». Однак останніми днями спостерігаємо суттєве погіршення епідситуації. Кожного дня виявляємо понад тисячу хворих на коронавірус. Росте кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації. Тож комісія ТЕБ і НС ввела додаткові обмежувальні заходи заходи до тих, які визначені постановою Кабінету Міністрів від 09 грудня 2020 року для «помаранчевого» рівня епідеміологічної небезпеки. Посилення карантинних обмежень – єдина можливість знизити хвилю коронавірусу і допомогти нашим медикам», – заявив голова ЛОДА Максим Козицький, інформує zaxid.net.

Дотримання каратинних обмежень мають забезпечити голови райдержадміністрацій, міські, селищні та сільські голови. Поліції та Держпродспоживслужбі доручили посилити контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень на території Львівщини.


Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top