“В Україні не буде нового загального локдауну”, – Степанов

В Україні не буде локдауну, діє адаптивний карантин, який передбачає жорсткі карантинні обмеження. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов журналістам, якого цитує «Інтерфакс-Україна».

«В Україні не буде третього локдауну, в Україні діє адаптивний карантин, який передбачає жорсткі карантинні обмеження. У нас локдаун був один – рік тому. Після цього були жорсткі карантинні обмеження», – сказав він.

За його словами, в Україні жорсткі карантинні обмеження введені у Києві, Львові, Вінниці.

«Ефективність цих заходів ми бачимо на прикладі Івано-Франківської області, де вже зараз ми бачимо стабілізацію ситуації, заповнюваність ліжок з киснем там була 65%, а зараз вже 60% і продовжує знижуватися», – сказав він.

До слова, кілька днів тому Степанов заявляв, що якщо 50-70% всіх областей виявляться в «червоній» зоні, вся країна піде на жорсткий карантин.

Нагадаємо, що у понеділок, 22 березня, відбудеться засідання Дрогобицької комісії ТЕБ та НС. Тоді і вирішуватимуть, чи дослухатися до рекомендацій обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Схожа ситуації у Трускавці, а ось у Східниці таки запровадили жорсткіші обмеження.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top