У Бориславі спорудять пам’ятник Йогану Зегу. Оголошено конкурс на кращу пропозицію

Йоган Зег

Бориславська міська рада оголосила Конкурс на кращу концептуальну пропозицію спорудження пам’ятника Йогану Зегу в межах виконання проекту «Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі і України» за Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Конкурс проводитиметься у два етапи. У першому турі конкурсанти надсилають пропозиції, які повинні містити:

  • графічні матеріали (ситуаційний план М 1:5000);
  • схему генерального плану в межах прилеглої території (М 1: 500); макет у межах прилеглої території (М 1: 50 або 1: 100);
  • інші ілюстративні матеріали необхідні для розкриття ідеї проекту (розгортки, візуалізація, перспективи тощо);
  • пояснювальну записку (концепцію) разом із кошторисно-економічною складовою.
  • фотографії моделі композиції

Графічні матеріали для проєктування можна завантажити тут. Кожен учасник може подати декілька конкурсних проєктів. Кожен конкурсний проект повинен містити одне конкурсне рішення.

Електронна пошта для надсилання пропозицій: [email protected] 

Термін прийому пропозицій для участі в першому турі: до 9 квітня 2021 року. Після цього Конкурсна комісія перевіряє відповідність поданих проектів умовам Конкурсу і відбирає кращі пропозиції для подальшої участі.

Критерії відбору:

  • відповідність проекту умовам та вимогам Конкурсу;
  • естетичність та оригінальність рішень;
  • гармонійність сполучення з ландшафтним оточенням та існуючими архітектурними рішеннями;
  • громадська думка.

У другому турі автори відібраних проєктів повинні представити готові моделі пам’ятників та проекти із візуалізацією об’єкту. Впродовж тижня моделі будуть експонуватись в приміщенні Бориславської міської ради для всіх бажаючих.

Остаточне визначення переможця здійснюється на засіданні конкурсної комісії з ухваленням рішення про переможця Конкурсу.

Детальніше з Положенням, умовами та процедурою проведення Конкурсу можна ознайомитись за посиланням тут

За додатковою інформацією можна звертатись в управління комунальної власності, земельних відносин та архітектури міської ради за номером (03248) 4-30-32.

Нагадаємо, що У Бориславі відкрито аптеку-музей Йогана Зега, який назавжди увійшов в історію, як винахідник методики дистиляції й очищення нафти, які заклали фундамент світової нафтової промисловості. Також Йоган Зег – один із винахідників гасової лампи. Проєкт успішно реалізовано завдяки перемозі в Конкурсах ініціатив місцевих карпатських громад від Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» і складався, власне, з двох проєктів: встановлення аптеки-музею та облаштування і наповнення музейними експозиціями.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top