Водій українського автобуса, що розбився у Польщі, провів за кермом 18 годин!!!

Польська прокуратура висунула звинувачення водію автобуса, що в польському Кашице потрапив в аварію, внаслідок якої 5 осіб загинули, а 41 – отримала травми. ЗМІ, з посиланням на уцілілих пасажирів автобуса пишуть, що водій перебував за кермом 18 годин.

Про це пише ЗахідНет

Як повідомила заступниця окружного прокурора у Перемишлі Беата Стажецька у коментарі PAP, водію інкримінують ненавмисне доведення до катастрофи у наземному русі. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Прокуратура наклала заборону на його виїзд з Польщі. Він також зобов’язаний перебувати на контролі в поліції.

За словами Стажецької, найімовірнішою є версія, що водій намагався повернути праворуч до місця обслуговування подорожуючих (MOP Kaszyce), але швидкість руху була занадто високою.

Магістраллю автобус рухався зі швидкістю 96-97 км на годину, а безпосередньо перед ДТП швидкість упала з 95 до 45 км на годину. Стажецька зазначила, що хоча автобус їхав зі швидкістю, дозволеною на автомагістралі, вона була невідповідною до початку маневру повороту вправо.

Зазначається, що під час допиту в лікарні водій не зміг однозначно сказати, чи визнає свою провину. Він повідомив, що не пам’ятає обставин події, та відмовився свідчити, посилаючись на поганий емоційний стан, і пообіцяв зробити це пізніше.

Своєю чергою, як пише ТСН з посиланням на українців в Польщі, які потрапили у смертельну ДТП, аварія сталася через те, що водій заснув за кермом. Мовляв, з 14 години дня, від Вроцлаву, і до самої ДТП за кермом був один і той же водій. А інший тільки ходив салоном і спілкувався з пасажирами.

«Водії повинні мінятися кожних 4 години, а він їхав всі 18. І десь за 50 хвилин до інциденту він вильнув, сильно так вильнув – видно, вирубався вже», – розповів постраждалий.

Власником автобуса є тернопільський перевізник ФОП Тарас Стецик. У компанії-перевізнику кажуть, що водій досвідчений і працював на міжнародних рейсах більше за 3 роки. Мовляв, заснути він не міг, а за кермом був тільки годину.

За свідченням рятувальників, більшість пасажирів не були пристебнутими пасками безпеки. Тож коли автобус впав, людей розкидало салоном, немов іграшкових. На місці загинули 2, ще 3 – під час рятувальної операції. І ще 9 травмованих – у важкому стані (загалом у польських лікарнях – 24 українці).

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top