На порозі третьої хвилі: Степанов заявив, що медична система готова до всплеску коронавірусу

За словами міністра, збити цю хвилю вдасться за допомогою вакцинації громадян.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що медична система України готова до третьої хвилі коронавірусу. Про це він повідомив 3 березня під час брифінгу.

“активне зонування регіонів та зимові канікули дали змогу нам реалізувати дві мети – зменшити згубний вплив на соціально-економічні зв’язки в Україні та підготувати медичну систему до надскладної задачі з тотальної вакцинації людей. Не секрет, що світ стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу, наша медична система готова до неї, але висоту хвилі ми можемо злагодити”, – заявив очільник МОЗ.

Степанов додав, що подолати нову хвилю COVID-19 допоможе вакцинація населення.

ВАРТО_зазначити: про третю хвилю коронавірусу сьогодні, 3 березня також заявив і голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

ВАРТО_знати: 24 лютого в Україні стартувала вакцинація населення від коронавірусу препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва. Першим у країні щепився лікар-анестезіолог із Черкас. Він від початку пандемії працює в реанімації з пацієнтами, хворими на коронавірус. 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top