Депутати міської ради Дрогобича звернулися до центральної влади щодо затримання Стерненка та Антоненка

Сьогодні на сесії Дрогобицької міської ради депутати підтримали звернення до центральної влади та правоохоронних ораннів України щодо затримання Сергій Стерненко та Андрія Антоненка.

Зверення адресовано Президенту України, Голові Верховної Ради України та Генеральному Прокурору України.

Багатьма правниками зазначається, що доказова база причетності Андрія Антоненка (псевдо Ріфмастер») до вбивства Павла Шеремети є недостатньою, а оприлюднені аудіозаписи розмов глави комітету держбезпеки Білорусі Вадима Зайцева свідчать про ймовірне планування вбивства Шеремета білоруськими спецслужбами ще у 2008-2012 роках. Станом на сьогодні Андрій Антоненко утримується у СІЗО. Інша справа – це ув’язнення майданівця, відомого українського активіста та блогера – Сергія Стерненка за надуманими звинуваченнями. Чесне розслідування справи Сестренка забезпечило б відновлення довіри громадськості до суддів та правоохоронців й стало б логічним продовженням процесу реформування судової та правоохоронної системи. Ця справа яскраво демонструє наявність в Україні політичного переслідування та відсутності чесних суддів. Кожен громадянин України має право на чесний суд і Сергій Стерненко теж!, – йдеться у зверненні.

Віддат, засуджуючи політичні переслідування, та “розправу над активістами”, депутати міської ради Дрогобича просять забезпечити об’єктивний та неупереджений розгляд справи Сергія Стерненка в апеляційному суді та справи Андрія Антоненка”, а ткож:

  • Вчинити у межах Вашої компетенції всі необхідні дії для можливості зміни запобіжних заходів для Андрія Антоненка та Сергія Стерненка.
  • Створити дієву тимчасову слідчу комісію для об’єктивного розслідування цих кримінальних проваджень, з урахуванням нових фактів, які можуть вплинути на перебіг розслідувань.
  • Вчинити усі можливі дії, для унеможливлення маніпуляцій думкою громадськості та ретельного підходу слідчими у цій справі до цих розслідувань.
  • Розробити план заходів з метою притягнення до відповідальності тих суддів, прокурорів та слідчих, які порушували Закони України в даних справах.
  • Провести якісну судову реформу та завершити реформу поліції.

Нагадаємо, що приморський районний суд Одеси  ув’язнив Сергія Стерненка на  7 років та 3 місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна за сфабрикованою справою про “викрадення” людини.

23 лютого, дрогобичани вийшли на акцію протесту в підтримку Сергія Стерненка.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top