Новий канал журналістів Медведчука та Путіна закрили через годину після старту

Львівський телеканал «Перший Незалежний», новими власниками якого стали колишні співробітники заблокованих ZIK, «112 Україна» та NewsOne, почав мовлення з новою командою. Але, як заявляють журналісти, уже за годину його відімкнули від супутника.

Приблизно за годину після початку мовлення телеканалу ведучі ток-шоу «Протистояння» заявили, що трансляція ефіру припинилася на супутнику.

На сайті телеканалу «112 Україна» представники «Першого Незалежного» опублікували заяву, у якій зазначили, що трансляцію припинили нібито через тиск влади.

«Телекомунікаційні та кабельні провайдери, а також супутникові оператори отримали вимогу від СБУ не надавати ніяких послуг телеканалу, попри чинні договори та угоди», ㅡ ідеться в заяві.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу 26 лютого також коментував старт мовлення «Першого Незалежного» телеканалу з новою командою. Він зазначив, якщо якийсь канал ㅡ «новий, старий або будь-який інший» ㅡ порушуватиме українське законодавство та працюватиме на користь іноземної держави, він терміново потрапить під санкції РНБО.

Телеканал «Перший Незалежний» був у власності ТОВ «Тайм медіа», засновником і керівником якого є Роман Любицький. Однак 24 лютого змінився власник каналу — ним стало товариство з обмеженою відповідальністю «Медіахолдинг новини». ТОВ 18 лютого зареєстрували 100 працівників «каналів Медведчука».

Згідно з Єдиним державним реєстром, розмір внеску до статутного фонду каналу становить 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал «Медіахолдинг новини» — 100 гривень.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) про введення санкцій проти Тараса Козака — народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» та соратника Віктора Медведчука. Під санкції потрапили й вісім компаній, які володіють телеканалами ZIK, «112 Україна» та NewsOne.

Компаніям заборонили користуватися радіочастотами України, ретранслювати/розповсюджувати телепрограми та надавати телекомунікаційні послуги, їм анулюють або зупиняють ліцензії та інші дозволи для здійснення їхньої діяльності тощо.

В Офісі президента заявляють, що підставою для блокування каналів стали отримані РНБО від СБУ докази їх тривалого фінансування з території Росії. 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top