Підставою для санкцій проти Козака стали поставки вугілля з ОРДЛО, – ZN.UA

Підставою для введення санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака та пов’язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого було встановлено, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму. Про це з посиланням на джерела в СБУ і Офісі президента повідомляє ZN.UA.

«Таким чином фігурант цих санкцій потрапив під дію закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення», – зазначає видання.

Окрім того, засідання РНБО щодо санкцій не проводилося в традиційній формі. За даними ZN.UA, був розписаний час, коли кожен з членів РНБО повинен був з’явитися на 4-й поверх Банкової, де повинен був поставити чи не поставити свій підпис під рішенням про введення санкцій проти Козака. Бланки з підписами приймав і збирав секретар РНБО Олексій Данілов.

Тобто це було індивідуальне голосування без традиційного групового обговорення.

За інформацією журналістів, упродовж січня президент Володимир Зеленський двічі збирав силовиків і аналітиків для обговорення питання про те, як припинити мовлення каналів Віктора Медведчука, яке здійснює антиукраїнську діяльність.

Також повідомляється, що рішення про накладення санкцій не було блискавичним і на пряму не пов’язане з телефонною розмовою голови МЗС Дмитра Кулеби з держсекретарем США Тоні Блінкеном.
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top