Зеленський заблокував проросійські канали Zik, «112 Україна» та NewsOne

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

Про це йдеться в Указі президента

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Санкції терміном на 5 років ввели проти ТОВ «Новини 24 години», ТОВ «Нові комунікації», ТОВ «Телерадіокомпанія “112-ТВ”» та регіональних мовників каналу «112-Україна»: «Новий формат», «Аріадна ТВ», «ТВ Вибір», «Партнер ТВ» та «Лідер ТВ».

Санкції передбачають блокування активів цих компаній, заборону на виведення капіталів за межі України, зупинку виконання економічних та фінансових зобов’язань.

Окрім цього організаціям заборонять користуватися радіочастотами України, надавати послуги з ретрансляції/розповсюдження телепрограм та надання телекомунікаційних послуг, анулюють або зупинять ліцензій та інших дозволи для здійснення діяльності.

Також санкції передбачають заборону передавати технології, права на об’єкти права інтелектуальної власності.

Відповідно до указу, аналогічні санкції проти Козака і його підприємств можуть ввести й на території США, ЄС та інших держав.

Наразі два з трьох телеканалів у власності Тараса Козака, Zik та «112 Україна», вже відключили.

Нагадаємо, що вказані канали є рупорами російської пропаганди і їхня робота загрожує національній безпеці України. Жодного відношення робота цих редакцій немає ні до журналістики, ні до свободи слова.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top