США та ЄС підтримують накладені Україною санкції проти телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne

США підтримують накладені Україною санкції проти телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne, які належать «правій руці» Віктора Медведчука Тарасу Козаку. Про підтримку ЄС цього рішення каже і представник України при Євросоюзі Микола Точицький.

Свою заяву посольство США в Україні опублікувало у Facebook.

Там зазначили, що Штати підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, які Україні доклала напередодні «на захист свого суверенітету й територіальної цілісності». Там наголосили, що влада зробила це відповідно до українського законодавства.

«Ми всі маємо працювати разом, щоб не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інформаційній війні проти суверенних держав», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що жодних занепокоєнь щодо порушення свободи слова у заяві немає.

Водночас, як передає «Укрінформ», представник України при Європейському Союзі Микола Точицький заявив, що у ЄС також «надзвичайно схвально» поставилися до запровадження Україною санкцій проти проросійських телеканалів. Про це він сказав на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Можу сказати, що вже сьогодні, починаючи з самого ранку, і з вчорашнього вечора, надзвичайно схвально поставилися у Європейській комісії та Європейській службі зовнішніх справ до вчорашнього рішення Ради національної безпеки по наших санкціях. Це поки що неофіційна реакція, однак я думаю, що в ході візиту прем’єр-міністра до Брюсселя ми почуємо й офіційну реакцію», — сказав він.

***

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne, ZIK.Про це йдеться в Указі президентаСанкції терміном на 5 років ввели проти ТОВ «Новини 24 години», ТОВ «Нові комунікації», ТОВ «Телерадіокомпанія “112-ТВ”» та регіональних мовників каналу «112-Україна»: «Новий формат», «Аріадна ТВ», «ТВ Вибір», «Партнер ТВ» та «Лідер ТВ».Наразі два з трьох телеканалів у власності Тараса Козака, Zik та «112 Україна», вже відключили.Нагадаємо, що вказані канали є рупорами російської пропаганди і їхня робота загрожує національній безпеці України. Жодного відношення робота цих редакцій немає ні до журналістики, ні до свободи слова.***Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top