Водохресні купання 2021 на озерах біля Трускавця. ФОТОРЕПОРТАЖ

усі фото – Варто Галицькі новини

Українці вирішили проігнорувати прохання надзвичайників і таки влаштували купання в ополонці на Водохреща. 

19 січня християни східного обряду відзначають Богоявлення Господнього, яке в народі ще називають Водохреща. Багато відчайдух у цей день пірнають в ополонку.

Цьогоріч охочих піти на водохресні купання було дещо менше, проте від традиції не відмовилися. Дехто просто мочив руки в ополонці і вмивався. Зрештою, у Львівській обл.держ.адміністрації, через пандемію коронавірусу, закликали утриматись від купання на Водохреща.

«У зв’язку із карантинними обмеженнями, що діють на території області, заходи на водних об’єктах з нагоди Водохреща 19 січня 2021 року проводитися не будуть, місця для купання не обладнуватимуться», – зазначали у департаменті з питань цивільного захисту.

Кореспонденти Варто побували на «Козацькому хуторі» та озері на виїзді з Трускавця, у Напрямку Борислава, і зазнимкували сміливців, які таки пірнули в крижану воду у це свято.

#ВАРТО_знатиПравославна Церква України та греко-католики нагадують – занурення у холодну воду не очищає від гріхів. І ще до середини ХХ століття в українців не було традиції масових пірнань цього дня. 

“Бориславське” озеро. Тут багато автівок і компаній, які приїхали просто зігрітися напоями, посмажити шашлики і подивитися на відчайдух, що пірнають в ополонку.



Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top