Фестиваль Бруно Шульца у Дрогобичі 2020: ПРОГРАМА / Інтерв’ю з Вірою Меньок (ВІДЕО)


15 листопада стартує ІХ Міжнародний Фестиваль Бруно Шульца.
Про програму Шульцфесту, цікаві заходи та зустрічі розмовляємо з керівницею фестивалю Вірою Меньок.
***
Прологом ІХ Шульцфесту будуть дві події у Львові, що відбудуться 11 листопада 2020: прес-конференція про Фестиваль у галереї „Дзиґа” та виставка в Альянс Франсез колажів Олександра Максимова і документації ґенези Фестивалю (2004–2020).

***
Інавгураційні лекції 15 листопада прочитають Сергій Жадан та польський літературний критик Павел Прухняк з чого, власне, і розпочнеться фестиваль.
Влодко Кауфман відкриє виставку відеоперформанс під назвою „Бруновáга”, а Микита Кадан – виставку „Скалічений Міф” (згодом ця виставка буде показана у багатьох престижних галереях Європи). Обидві виставки мають світовий ранг. Сполучною ланкою між гігантами стануть реалізації pixel-art Олександра Максимова з Дрогобича. Перший фестивальний день завершиться концертом музичної формації „Лінія Маннергейма” з Харкова.
***
18 листопада відбудеться бенефіс Юрія Андруховича – єдиний і винятковий в Україні.
У мистецькій частині Фестивалю відбудуться, зокрема, виставка та зустріч з Ярком Філевичем, котрого комікс „Колоніст. Бути людиною” здобув нагороду львівського Форуму Видавців 2020. Буде чимало художніх виставок, серед іншого – робіт люблінських акварелістів про Дрогобич, фотовиставка „Пристрасть” авторства Ігоря Фецяка.
***
Другий напрям Фестивалю – це літературні зустрічі та шульцознавча конференція „Бруно Шульц: арка уяви” за участі видатних польських та українських науковців, підготовлена Вірою Меньок та Павлом Прухняком. Участь у Шульцфест 2020 підтвердили письменники й поети: Яцек Подсядло, Бенджамін Балінт, Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Наталія Бельченко, Олександр Бойченко, Юрій Винничук, Остап Сливинський, Роман Малиновський, а також дослідники: Павел Прухняк, Збіґнєв Бенедиктович, Адам Ліпшиц, Катажина Кучинська-Кошани, Яцек Курчевський, Даріуш Вояковський, Александра Наруґ, Юрко Прохасько, Андрій Павлишин, Андрій Левкін, Зоряна Рибчинська, Леся Хомич, а також Марія Шумська та Леонід Тимошенко.
***
Детальніше у розмові з пані Вірою, яку провів журналіст та режисер Андрій Юркевич.


***
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top