Від початку навчального року на COVID захворіли 5 215 учнів і 10 552 вчителі, – Степанов

фото – умовне

З вересня на COVID-19 в Україні захворіли 5215 учнів – це 0,9% усіх учнів, а також 10 552 вчителі.

Такі дані озвучив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в середу 4 листопада.

“Наразі від початку навчального року перенесли COVID-19 лише 0,9% учнів, що становить 5215 осіб. Від початку навчального року на COVID-19 захворіли 10 552 вчителі. Станом на зараз на дистанційному навчанні перебуває 912 навчальних закладів”, – сказав Степанов.

“Відвідування закладів дошкільної, закладів загальної, середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти забороняється, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтами, у яких підтверджено COVID-19, є приблизно 50% осіб, що здобувають освіту, і персоналу закладу”, – пояснив міністр.

Він також зазначив, що батьків не мають змушувати підписувати жодних довідок про згоду на те, що дитина може підхопити вірус у школі.

“Це самодіяльність і такі згоди не передбачені жодним нормативним актом. Звертаю увагу батьків, що ніхто не може змусити вас підписувати такі інформаційні згоди”, – додав Степанов.

Міністр ще раз наголосив про розподіл відповідальності: міська рада, або ОТГ відповідає за наявність у медичному пункті школи антисептиків, безконтактних термометрів, дезінфекторів та засобів індивідуального захисту

Керівники шкіл відповідають за організацію процесу (різний час початку і перерви, регулярна перевірка температури).

Батьки мають роз’яснювати дітям, що на уроці вони сидять без маски, а на перерві ходять у масках.

Стежте за новинами на Telegram-каналі:https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top