У Нагуєвичах відкрито виставку фоторобіт покійного капелана Андрія Дуди (ВІДЕО)


Військовий капелан Андрій Дуда ще за життя захоплювався фотографією. Перебуваючи у частих поїздках на війну, здійснював просвітницьке та милосердницьке служіння, а поміж того, фіксував у світлинах людей, їхні емоції та війну. Ще за життя реалізував кілька виставок.
Одним із його задумів було представити виставку своїх світлин в Нагуєвичах, в Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі», проте 10 квітня 2020 року о. Андрій Дуда передчасно помер.
***

“ІВАН ФРАНКО ТА ВОЇНИ ДУХОВНОГО ФРОНТУ” – таку назву має меморіальний захід та фотовиставка робіт о. Андрія Дуди.
Ідея вшанувати пам’ять о.Андрія Дуди в рідному селі борця національно-визвольного руху Івана Франка належить о.Андрію Безушку, парафії св.Миколая ПЦУ (Нагуєвичі) та дирекції Державного історико – культурного заповідника “Нагуєвичі”.

Довідково:
Отець Андрій Дуда, був священником Свято-Миколаївського храму у Львові – найдавнішої львівської церкви, капеланом і волонтером. У 2015 році отець Андрій зголосився до Синодального управління військового духовенства з ініціативою нести духовну службу на фронті. Служив військовим капеланом у 80-ій бригаді десантно-штурмових військ та отримав нагороду – орден “За заслуги” III ступеня. Був талановитим митцем – співаком, художником та декламатором поезії. волонтерами та військовими о. Андрій готував різноманітні мистецькі програми, з якими відвідував бійців на фронті.
***
Олег Дьорка
Стежте за новинами на Telegram-каналі:https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top