Художниця Тетяна Думан у важкому стані. Необхідні кошти на лікування

Наприкінці минулого року Тетяна Думан захворіла. Обстеження показало пухлину мозку. Подальші аналізи підтвердили, що це гліосаркома. Відтоді художниця-волонтерка веде боротьбу за своє здоров’я та життя.

Сьогодні її стан погіршився. Про це розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці сестра Тетяни – Василина:

“⚡Що зараз? Таня лежить на протинабряковій терапії у Львівській обласній клінічній лікарні. Орієнтовано – до середи-четверга.

⚡Наскільки все серйозно? Дуже. Набряк мозку такий сильний, що є ризик незворотних наслідків і пряма загроза життю.

⚡Що сталось? Після другої операції з видалення гліосаркоми стан Тані почав погіршуватись на початку липня. Зробили одне КТ – виявили набряк і некроз. Прописали дексаметазон. Ми пройшли курс, але КТ через два місяці показало, що стан лище погіршився. З’явилися дрібні множинні вогнища в обох півкулях.

⚡Чому КТ? Бо внаслідок попередніх видів терапій Тані МРТ протипоказане.

⚡Як Таня себе почуває зараз? Точно краще, ніж було. Але є ще хвилеподібні головні болі, проблеми з пам’яттю і мовленням, двоїння в очах.

⚡Це пройде? Ми не знаємо, уповаємо на Бога. Є ризик, що нові дрібні вогнища, які з’явились в обидвох півкулях, зачепили ділянки мозку, відповідальні за мовлення і пам’ять. Коди смерть відступить, візьмемося за реабілітацію.

⚡Що далі? Термінова операція в Любліні

⚡Чому не в Україні? Потрібно разом з некрозом видалити наночастинки заліза з мозку, в Україні цього не роблять

⚡Що це дасть? Забере джерело найбільшого набряку. З дрібними вогнищами, причинами їх появи і тим, чим вони є, поки нічого не ясно.

⚡Чи може таке бути, що поки лікуватимуть некроз і набряк, вогнища ростимуть? Може. Моліться за нас.

⚡Що далі, після операції? Вакцинування протираковою вакциною в Кельні, яку роблять з Таніної пухлини. Ціна питання – 59 000 євро.

⚡Що це дасть? Жодних гарантій, але шанс.

Моя сестричка зараз цілком усвідомлює свій стан, але не може з ним нічого зробити. Розуміє, що забувається чи вимовляє не ті слова. Дуже старається. Дуже хвилюється за нас, висаджених в осад від такого повороту подій. Тому багато усміхається. Як та дівчинка з казки, що не мала чим обдарувати людей, тому дарувала їм усмішку. Наші усмішки – це все, що ми поки що можемо дати цьому світу. Усміхайтесь з нами зараз. А потім Таня ще обов’язково домалює тих всіх ангелів, яких вам пообіцяла”, – написала Василина.

Реквізити для переказів:

4149 4991 1705 3445 (Василина Думан, сестра)

Установа банку: ПриватБанк

МФО банку: 305299

Отримувач платежу: ДУМАН ВАСИЛИНА МИХАЙЛІВНА

IBAN: UA233052990000026205691435398

Рахунок отримувача: 26205691435398

Валюта карти: UAH

РНОКПП отримувача: 3176509603

Призначення платежу: “для Тані Думан-Скоп”

Реквізити для міжнародних переказів: Vasylyna Duman

Bank name: Getin Bank

Bank City and Country: street Przyokopowa 33, 01-208 Warsaw, Poland

IBAN: PL40156000132011820510000001

Account number: 40156000132011820510000001

SWIFT CODE: GBGCPLPK

Purpose of payment: for Tetjana Duman-Skop

PayPal: [email protected] (Борис Решетняк, друг сім’ї)

Довідково:

Художниця Тетяна Думан-Скоп народилася 8 листопада 1981 року у містечку Миколаїв, що на Львівщині. Татяна Думан – дружина відомого українського художника-іконописця Лева Скопа. Творче подружжя знане в Україні і далеко за її межами завдяки своєму мистецтву, громадянській позиції і волонтерській діяльності. За роки російсько-української війни завдяки своїм картинам Таня з Левком акумулювали для нашого війська понад три мільйони гривень. А тепер допомоги потребують самі…

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top