Дрогобицький підприємець першим заявив про намір очолити ОТГ

#Політична_інформація

Дрогобицький підприємець та голова Фонду родини Веселого Андрій Веселий першим публічно оголосив про намір балотуватися на посаду голови новоствореної Дрогобицької ОТГ.

Про це бізнесмен повідомив на сторінці у Facebook.

У своїй заяві Андрій Веселий наголосив, що мешканцям Дрогобича, Стебника та навколишніх сіл треба навчитися жити по-новому, в єдиній громаді, де будуть спільні здобутки, але й спільні виклики: «Ми своєрідні, та водночас маємо багато спільного: нетерпимість до корупції та політичного флюгерства, прагнення розвитку та добробуту, бажання їздити гарними дорогами, отримувати якісні медичні послуги, мати можливість реалізуватися і заробляти тут, на своїй землі, а не шукати щастя деінде».

В доробку Андрія Веселого – 17 років керівництва успішним підприємством «Брати», яке він створив фактично з нуля, а також активна залученість у життя громади, зокрема реалізація низки благодійних проєктів.

Свою передвиборчу програму підприємець і керівник благодійного фонду виклав у дев’яти пунктах – символічних «топках солі», до яких потенційний кандидат пропонує також додати «перцю» – команду активних, чесних, досвідчених та професійних людей у владі.

У програмі Андрія Веселого – зокрема відродження промисловості, створення нових робочих місць, підтримка бізнесу, розвиток медицини та інших напрямків в соціальній сфері.

Заява Андрія Веселого:

«Додамо солі перцю!
В ньому вся сіль… Кажемо ми про Дрогобич. На нашому гербі – дев’ять топок солі. Дев’ять напрямків діяльності будуть пріоритетними в моїй роботі для розвитку Дрогобицької ОТГ:

Відновлення промисловості. Дрогобиччина може бути потужним виробничим регіоном. Для порятунку від занепаду та відродження промислових підприємств Дрогобича та Стебника, необхідна стратегія, сфокусована цільова програма і наполеглива праця, а також створення умов для приходу інвесторів та притоку в регіон інвестицій.

Підтримка малого й середнього бізнесу. Підтримка підприємництва, місцевих виробників товарів та послуг стане реальним трампліном для економіки Дрогобицької громади. Для цього потрібна синергія влади – яка лобіює місцевих виробників, бізнесу – який виготовляє якісні товари і послуги, та мешканців – які стають амбасадорами і споживачами цих продуктів.

Розвиток сільського господарства. Наш регіон має не тільки сіль, нафту та ліси, але й родючу землю. Дрогобицьким аграріям потрібно допомогти якісно змінити свою діяльність: отримати доступ до легких кредитів та сучасної техніки, об’єднати зусилля як безпосередньо в роботі, так і в реалізації своєї продукції, розвивати на селі переробну галузь.

Нові робочі місця. Відновлення виробництва на існуючих та будівництво нових підприємств, притік інвестицій в регіон та запровадження інноваційних технологій сприятимуть появі нових робочих місць, вирішенню проблеми безробіття та працевлаштування місцевих мешканців.

Дороги, транспорт та інфраструктура. Маємо зробити свій «дім» комфортним і затишним для себе та своїх дітей. Це означає наведення ладу на вулицях, в зелених зонах, будинках. Відремонтовані та безпечні дороги, нормальне транспортне сполучення, розвинута інфраструктура – невід’ємна складова як комфортного життя мешканців Дрогобицької громади, так і покращення інвестиційного клімату в регіоні. Адже жоден інвестор не стане вкладати кошти в територію, де немає ні сучасних комунікацій, ні відремонтованих доріг.

Розвиток медицини. Без здоров’я громади не буде й добробуту. Вкрай важливо на сьогодні вивести місцеву медицину на якісно новий рівень. Необхідно наблизити її до кожного пацієнта, навіть з віддаленого і маленького села, покращити матеріальне та технічне забезпечення сільських амбулаторій та міських медустанов. Тим більше, що сьогодні саме лікарі знаходяться на передовій у протистоянні епідемії.

Освіта, наука, культура. Якісна освіта дітей та молоді є основою їхньої успішності у дорослому житті. Створення належних умов для духовного і фізичного розвитку молодого покоління, забезпечення гідних умов праці педагогів, матеріально-технічної бази навчальних закладів, підтримка освітніх, наукових та мистецьких ініціатив – дозволять нам зберегти традиції та розвинути інтелектуальний потенціал Дрогобиччини. А також зупинить процес відтоку «мізків» за кордон.

Безпека. Відчуття безпеки – одне з базових у кожної людини. Тому створення безпечного середовища в наших містах та селах є вкрай важливим. Це напряму залежить і від якості роботи поліції із запобігання та розкриття злочинів, і від свідомої й відповідальної поведінки кожного жителя громади.

Боротьба з корупцією. На жаль, корумпованість влади лишається ганебною проблемою сьогодення, з якою треба боротися. Кожен політик, чиновник, керівник КП має боятися брати хабаря чи зловживати своїми повноваженнями. І за тим, щоб питання життєдіяльності на Дрогобиччині вирішувалися за принципами чесності, прозорості і справедливості, а не через кулуарні домовленості, повинні стежити не тільки правоохоронці, а й громадськість.
На шляху благоустрою та розвитку Дрогобиччини нас чекає багато викликів, і вочевидь доведеться «з’їсти не один пуд солі». Проте випробування гуртують і гартують. Зрештою, ми зможемо подолати будь-які складнощі та вийти з цих випробувань однією дружною громадою.

До цих дев’яти топок «солі» я хочу додати символічного «перцю» – команду активних, чесних, досвідчених та професійних людей у владі. Команду, яка зможе забезпечити шлях розвитку нашої громади до добробуту, здоров’я та процвітання.

Я вірю, що маю досвід і хист, щоб очолити Дрогобицьку ОТГ. Та знаю, що разом з вами, дорогі земляки, ми зможемо більше!»

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top