У Дрогобичі відбувся фінал конкурсу «Код міста» (Відео)

У Дрогобичі завершився конкурс дизайнерських ідей з оновлення та облаштування середмістя «Код міста», ініційований головою Фонду родини Веселого, підприємцем Андрієм Веселим.

Через невтішну статистику із захворюваністю на коронавірус в регіоні, організатори скасували концерт, присвячений фіналу. Проте всі переможці отримали заслужені винагороди.

«Код міста» показав, що дрогобичани – свідомі, креативні та небайдужі, мають власне бачення розвитку для рідного міста й вболівають за його майбутнє. Крім того, конкурс став майданчиком з обміну важливими для благоустрою та покращення зовнішнього вигляду Дрогобича ідеями, а також платформою для перспективної співпраці підприємців, благодійників та активних дрогобичан.

«Щиро дякую всім, хто взяв участь у конкурсі «Код міста» – учасникам за представлені креативні макети та ідеї, їхнім групам підтримки, всім дрогобичанам, які вболівали й голосували за конкурсантів у Facebook. Дуже приємно бачити, яка кількість цікавих і талановитих людей живе в Дрогобичі, дізнаватися їхнє бачення змін у місті.

Всі проєкти талановиті та спрямовані на розвиток міста. Ми були змушені через covid-19 змінити формат фіналу і скасувати святковий концерт, та провели нагородження переможців «Коду міста» у дружній, душевній атмосфері», – зазначив Андрій Веселий.

Отже, дипломи півфіналістів та сертифікати на суму 5000 гривень від Фонду отримали:

  • Колектив гімназії № 15 імені Степана Бандери за проєкт реставрації фресок у приміщенні закладу;
  • Команда студії дизайну Liberty Design за проєкт реконструкції алеї та придорожньої частини Парку Новонароджених;
  • Дизайнер Олександр Рак за проєкт облаштування відпочинкової зони для дітей у сквері Івана Франка.

Дипломи переможців та сертифікати на суму в 10000 гривень отримали:

  • Дизайнер Вероніка Сєрікова з проєктом реконструкції скверу на перехресті вулиць Лесі Українки та В’ячеслава Чорновола;
  • Колектив дитячого садка №2 імені отця Кирила Селецького за проєкт благоустрою пішохідної доріжки;
  • Команда студії дизайну Znaydesh.design.tut з проєктом реконструкції та озеленення території залізничного вокзалу Дрогобича.

Вітаємо переможців!

Відео з презентацією проєктів півфіналістів та переможців – ТУТ.

Зазначимо, що кожен з проєктів виплеканий авторами, має свою історію і цінність не лише естетичну, а й соціальну. Осучаснення скверу, облаштування доріжок у Парку Новонароджений та дитсадку, створення зони відпочинку для маленьких дрогобичан, реконструкція старовинних фресок у гімназії та  фасаду будівлі залізничного вокзалу – всі представлені ідеї містять суспільно важливу складову. 

«Про конкурс «Код міста» я дізналася від батьків, які приводять дітей у наш дошкільний навчальний заклад. Ми вирішили взяти участь і подали проєкт облаштування пішохідних доріжок, що перебувають у критичному стані. Бо ми всі хвилюємося, щоб діткам було зручно, безпечно та комфортно знаходитися на території дитсадка. Звичайно, ми сподівалися, що переможемо. Весь педагогічний колектив і батьки вдячні Фонду родини Веселого за те, що впроваджує та реалізує такі проєкти», – ділиться враженнями від участі у конкурсі Лілія Янишин, директор дитячого садочка №2 імені Кирила Селецького. 

Слова подяки організаторам висловили також молоді дрогобицькі дизайнери, для яких участь у «Коді міста» стала прекрасною можливістю заявити про себе, реалізувати свій потенціал, показати, яким вони бачать нове обличчя Дрогобича та долучитися до корисних перетворень у місті. 

«Брати участь у конкурсі – це завжди можливість, і, водночас, виклик самому собі. Ми подали проєкт відновлення фресок у нашій школі. Це гарна ідея, і ми вважаємо, що її треба зреалізувати. Тож сподівалися, що нам пощастить, зрештою – стали півфіналістами конкурсу.

Ми щиро вдячні, що є Фонд, який дбає про розвиток міста. Нехай таких конкурсів буде якомога більше, і ми із великою радістю братимемо у них участь. Я відчула справедливість і повагу до всіх конкурсантів. Нехай вам Бог допомагає!», – зазначила Ольга Суховерська, заступник директора з навчально-виховної роботи гімназії №15 імені Степана Бандери.

Більше відгуків учасників конкурсу – у  відео.

Підсумовуючи результати «Коду міста», голова Фонду родини Веселого наголосив, що попереду ще багато цікавих ідей, задумів та звершень.

«Я вірю в те, що разом ми зможемо зробити наше місто ще красивішим, комфортнішим та привабливішим для інвесторів і наших гостей!», – переконаний Андрій Веселий.

Тож організатори кажуть дрогобичанам «До нових зустрічей!», а вже незабаром обіцяють оголосити результати ще одного конкурсу – соціальних ініціатив у селах Дрогобицької громади «Енергія поступу».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top