Морська хвиля, аква-парк і басейни не для всіх. Особливості купалень у Косино

На Закарпатті найбільше в Україні термальних джерел. Тут є кілька бальнеологічних курортів з відкритими і закритими басейнами.

Один з найпопулярніших та найбільших комплексів – Косино. У теплих басейнах десятки людей. Вода тут хлоридно-натрієва. Купальні з фонтанами та джакузі. Але цього року вони доступні не для усіх туристів. Територію відпочинкового комплексу розділили парканом – більшість басейнів доступні лише для мешканців готелю.

Для усіх інших відвідувачів залишили один великий термальний басейн «Золотий кран», прісний басейн поблизу та купіль «холодне-гаряче». Також для усіх охочих до 20-ї години працює Аква-парк.

Фонтан-ілюзія з термальною водою “Золотий кран” є найвищим в Україні. Джакузі виконані у вигляді традиційних закарпатських напоїв (пива, вина, кави та палинки – угорської фруктової горілки).

Найбільший ажіотаж серед відпочвальників викликає новинка цього сезону – штучна морська хвиля. Кожні 15 хв “море” штормить, далі на 15 хв штиль.

Відпочинок у Косино не дешевий – 450 грн за три години. Необмежений вхід за день – 900 гривень. Діти зростом до 150 см безкоштовно.

Тиждень релаксу у термальних водах Закарпаття в середньому коштуватиме 7 тис. грн. Дістатися до купалень досить легко. Від Мукачевого 30 кілометрів до Берегова можна доїхати автобусом. Так само можна дістатися і з Ужгорода.

Фонтан-ілюзія «Золотий кран». Висота 15 метрів
Фонтан-джакузі – “Пиво”
Фонтан-джакузі – “Вино Закарпаття”
Фонтан-джакузі “Кава”
Фонтан-джакузі “Паленка” (Угорська фруктова горілка)
Всередині басейну – круговорот
Басейн “Контраст” з теплою та холодною водою
Масажер для ніг – дно викладене камінням
За парканом – готель Косино та інші термальні басейни
На території чимало розлогих дерев
Аква-парк в Косино працює з 9 ранку до 9 вечора
біля басейну “Морська хвиля” облаштували набережну з піском
Кожні 15 хвилин на штучному морі добряче штормить. У найглибшому місці – 2 метри. Висота хвилі – 0,5 м

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top