Дрогобичанин, який хворів на коронавірус, розповів про свою хворобу та одужання

Дрогобичанин Юрій Яцків перехворів на коронавірус. Згодом дрогобичанин поділився своїм досвідом хвороби COVID19.

Публікуємо оригінальний допис Юрія без виправлень та доповнень.

“Мої думки про коронавірус. Оскільки я з дня на день чекаю на плр тест, який має показати негативний результат, дозволю собі розказати про досвід хвороби COVID19. Найперше, без сумніву заразитися у Вас найбільші шанси в сімї. Я заразився від дружини і у нас загалом захворіло 6 членів сімї, хоча ми і пробували ввести самоізоляцію – як виявилося , запізно! Крім того, що особливо перший тиждень важкий фізично, ти ще й маєш стрес бо психологічно лишаєшся сам на сам з вірусом, ти не можеш піти до лікаря чи викликати його додому – до тебе ніхто не прийде, у тебе COVID19!. Але є кілька людей, яким я особливо хочу подякувати – це лікарі Лев Круглій (Дрогобич) і Галина Демчук (Львів, центр Легеневого здоров’я) які фактично вели мене під час лікування і радили що приймати як і скільки днів. Особливо допоміг мені пан Левко Круглій, його поради стали дуже цінними. Також отримав важливу психологічну підтримку від психотерапевта професіонала Злати Біневич з Києва, її консультації надихали !

Ми всі лікувалися вдома – добре , що маю дружину лікаря, яка взялася колоти АБ, ставити крапальниці хоча сама була хвора. Дякую, Кохана! Допомогла також моя сімейна лікарка, Проць Уляна Олегівна, яка призначила ПЛР тести і не побоялася зустрітися. Дякую Вам! У трьох з нас були вірусні пневмонії, у декого падала сатурація далеко нижче норми , тому ця хвороба – не жарти!!!! Люди, це все не вигадки, а серйозний вірус, який щодня забирає життя тут і у Львові, і в цілому світі. І ще буде забирати довго. Тому – бережіть здоровя, уникайте натовпів! Де багато людей – носіть маски, мийте руки… А якщо захворієте – знайте що лікуватися потрібно і якщо почуваєтеся зле – звертайтеся за допомогою, телефонуйте 103! І ще на останок – щодо статистики захворюваності. Коли ти здоровий, тобі здається – хворих немає, не чув, не бачив. Коли ти хворий, йдеш робити КТ, і у тебе знаходять вірусну пневмонію і лікар, який робить КТ , каже що це у нього за день сьогодні вже були десятки таких хворих з пневмоніями “з матовим склом”, розумієш, що насправді цифри, які ми знаємо і чуємо щодня – це вершина айзберга. Багато людей не потраплять в статистику, дехто перехворіє в легкій формі, і при цьому заразить купу людей ! 

Дехто, нажаль, помре, і ніхто не дізнається, що від цього вірусу… Тому до всіх тих, хто вважає що вірусу немає і все придумують – думайТЕ що хочете, але може настати день, коли раптом і у Вас заболять м’язи, пропаде нюх і смак, почнеться сухий кашель, підскочить температура, розвинеться сильна слабкість…. Вірус – це своєрідна лотерея – шанси заразитися є практично у всіх! Мені допомогла Біблія, проповіді о.Ігора Цмоканича, о.Юрія Щурка, і онлайн програма Біблія YouVersion з її планами на різні теми. Рекомендую! Дякую сестрі Лідусі за підтримку і Морісу Лельєвр за допомогу! Дякую за молитви отцям Володимиру, Ігору, Олегові. Бережіться, stay safe!”

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top